Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:40 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat Proiectul de reducere a eroziunii costiere a falezei de la Cazino "invită" cumva la aruncarea gunoaielor chiar la fața locului (galerie foto)

ro

17 Jul, 2020 00:00 3332 Marime text
  • Un aspect de care nu cred că s-a ținut seama în proiectarea aspectului final al falezei de la Cazinou constă în faptul că îmbrăcămintea de bolovani "invită" cumva la aruncarea gunoaielor chiar la fața locului
  • Capătul digului dintre portul Tomis și plaja Modern este plin de gunoaie
  • Protecția costieră aferentă falezei Cazinoului din Constanța, care face parte din proiectul „Reducerea Eroziunii costiere, faza II (2014-2020), proiect cofinanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare, este în etapa de obținere a avizelor necesare emiterii Autorizației pentru Construire
 
Ștefan Manolescu atrage atenția autorităților asupra unei scăpări care în opinia sa încă mai poate fi remediată.
“Un aspect de care nu cred că s-a ținut seama în proiectarea aspectului final al falezei de la Cazinou (proiectul de reducere a eroziunii costiere). Constă în faptul că îmbrăcămintea de bolovani "invită" cumva la aruncarea gunoaielor chiar la fața locului, deoarece prin aparenta dispariție imediată a acestora din raza vizuală, bruma de jenă care ar fi trebuit să-l oprească pe nesimțit dispare și ea. La nivelul traficului pietonal de pe faleză, e doar o problemă de timp până când viitorul taluz de piatră va deveni o ghenă mascată”, afirmă constănțeanul.
Fotografiile atașate au fost făcute recent, la capătul digului dintre portul Tomis și plaja Modern. Un loc unde numărul persoanelor ce-l frecventează nu se apropie nici pe departe de ceea ce este pe promenada falezei de la Cazinou.
Vă reamintim, protecția costieră aferentă falezei Cazinoului din Constanța, care face parte din proiectul „Reducerea Eroziunii costiere, faza II (2014-2020), proiect cofinanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare, este în etapa de obținere a avizelor necesare emiterii Autorizației pentru Construire. Unul dintre cele mai importante aspecte este avizul Ministerului Culturii, care a solicitat atât o cercetare arheologică a zonei de desfășurare a lucrărilor, dar și o analiză arhitecturală asupra proiectului propus.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii