Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:20 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul Supărat! Incredibil ce măsuri au fost aplicate în cazul copacilor legați cu lanțuri pe strada Recoltei din cartierul Palazu Mare! (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

08 Feb, 2024 19:44 1156 Marime text
Locuitorii de pe strada Recoltei din cartierul constănțean Palazu Mare sunt nemulțumiți de faptul că după asfaltarea trotuarului le-au fost smulși copacii plantați în casetele prevăzute. Nemulțumirile au apărut în urmă cu câteva luni, când oamenii au ajuns chiar în situația de a lega copacii cu lanțuri pentru ca aceștia să nu fi smulși din rădăcini.

Mai mult, locatarii au ajuns chiar în situația de a suna la Numărul de Urgență 112 pentru a găsi o rezolvare.

Unul dintre locatari, Gheorghe Ivan susține că s-a adresat și Gărzii de Mediu Constanța pentru a găsi o rezolvare.

„Urmare sesizării dumneavoastră inregistrată la Garda Naţională de Mediu — Comisariatul Judeţean Constanţa referitoare la tăierea copacilor din specia salcie plantaţi pe domeniul public dc pe strada Recoltei din cartierul Palazu Mare, vă comunicăm că la verificările efectuate s-a constatat că nu au fost tăiați copaci in zonă. Referitor la interdicţia de plantare a sălciilor, prin acordul stabilit de Primăria municipiului Constanţa in anul 2019 s-a dispus şi comunicat locuitorilor din zonă plantarea altor specii de arbori, conform cerinţelor Ordinului nr. 47/1998. Din punct de vedere al protecţiei mediului şi a competenţelor Gărzii Naţionale de Mediu, pentru Primăria municipiului Constanţa s-a stabilit măsura de păstrare a destinaţiei de spaţiu verde aferent casetelor în care sunt plantate sălciile, cu respectarea prevederilor Legii nr. 24/2007 şi ale prevederilor legale in domeniu“ – se arată în răspunsul primit de la Garda de Mediu Constanța.

De asemenea, a fost înaintată solicitare și către Primăria Constanța.

Avand în vedere cererea inregistrată sub nr. 239777/13.12.2023, vă comunicăm că Primaria Municipiului Constanta, are in proiect redimensionarea casetelor existente pe trotuarul de pe str. Recoltei si plantarea de arbori în casetele refăcute“ – se arată în răspunsul primit de la Primăria Constanța.

Cu toate acestea, locatarii susțin că astăzi mai mulți muncitori au sosit în zonă și, spre stupoarea lor, au asfaltat casetele respective în care erau plantați copaci. După c ear fi fost asfaltate casetele muncitorii au plecat.
În imaginile surprinse la fața locului se observă casetele în care erau copacii și care acum sunt asfaltate.
 

Citește și: 

Știri din ConstanțaCe spun Poliția locală și administratorul tramei stradale? Noi detalii în cazul copacilor legați cu lanțuri pe strada Recoltei din cartierul Palazu Mare!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii