Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:29 21 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Înălțării Domnului Iisus Hristos, Ziua Eroilor și Ziua Rezervistului Militar, sărbătorite astăzi în Mangalia (galerie foto)

ro

29 May, 2014 17:41 1769 Marime text
La Cercul Militar din Mangalia s-au desfășurat astăzi, începând cu ora 9.00, Adunarea Generală a Filialei Mangalia a Ligii Navale Române și Adunarea lunară a Filialei Mangalia a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere.

În cadrul întrunirilor a fost aniversată și Ziua Rezervistului Militar, stabilită, prin Hotărârea Guvernului României numărul 467 din 12 mai 2010, pentru în data de 31 mai.

Activitățile au început cu analiza activității Consiliului Director al Ligii Navale Române Filiala Mangalia, prezentată de contraamiral (r) Petrică Stoica, președintele filialei. A urmat comandor (r) Alexandru Macavei, președintele Filialei Mangalia a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, care a prezentat mesajul Șefului Statului Major al Forțelor Navale. Comandor Petrică Pârvu, locțiitorul comandantului Școlii de Aplicație a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu”, a dat citire mesajului comandorului Vasile Chirilă, comandantul Școlii de Aplicație a Forțelor Navale.

Comandorul (r) Nicolae Teodorescu, secretarul filialei LNR, a vorbit despre planul activităților pentru perioada mai 2014 – mai 2015, iar comandorul (r) Eugen Bulboacă, primvicepreședinte al filialei locale a LNR, a prezentat bugetul de venituri și cheltuieli.

Cercetător științific dr. Sorin Marcel Colesniuc, șeful muzeului callatian și membru al Ligii Navale Române Filiala Mangalia, a făcut un scurt istoric al rezerviștilor militari, de pe vremea lui Alexandru Ioan Cuza (când sunt menționați pentru prima dată în acte oficiale) și până în zilele noastre. În continuare, a subliniat buna colaborare, în plan profesional, pe care a avut-o, în ultimii 15 ani, cu militarii din Mangalia, cu prilejul numeroaselor manifestări științifice și culturale organizate de cadrele militare.

Prof. Emil Corneliu Ninu, președintele Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” Filiala Mangalia, a vorbit despre rezerviștii militari și despre concursul de eseuri pe care domnia sa l-a organizat cu prilejul Zilei Eroilor, concurs intitulat „Eroul din familia mea”.

Nicoleta Griguță, președintele Fundației „Proactiv pentru Comunitate”, a promis sprijin pentru proiectele și activitățile pe care Liga Navală Română și Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere le vor organiza în viitor.

La final, maistrul militar (r) sociolog dr. Nicolae Vicol, șeful Cercului Militar Ploiești, a susținut un scurt concert de muzică populară, pentru a marca trei importante evenimente: Ziua Înălțării Domnului Iisus Hristos, Ziua Eroilor și Ziua Rezervistului Militar.

După activități, toți cei prezenți s-au deplasat la Monumentul Eroilor, din centrul orașului Mangalia, unde au depus coroane de flori în cinstea eroilor români căzuți în luptele pentru independență și unitate națională, în timpul rezistenței anticomuniste și în Revoluția din Decembrie 1989.

Ti-a placut articolul?

Comentarii