Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:43 20 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevă a Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, aduce la Constanța trofeul locului 1 la secțiunea Poezie a Festivalului Național de Romanțe și Poezie „Rapsodii de toamnă”

ro

30 Sep, 2021 13:50 644 Marime text

  • Locul I la Concursul, aflat la cea de-a XV-a ediție, organizat de Cercul Militar Câmpulung, a reunit sub cupola Casei de Cultură a Sindicatelor din Câmpulung Muscel interpreți și recitatori din întreaga țară și de la toate categoriile de forțe din Armata României.
Festivalul Național de Romanțe și Poezie „Raposodii de toamnă”, secțiunea Poezie

Delicatețea versurilor scrise cu deplină măiestrie, emoția autentică redată prin glas, dar reflectată și-n priviri nu câștigă doar inimii, ci și premii. Elev caporal Elena-Iuliana Tudoran, de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, aduce la Constanța trofeul locului 1 la secțiunea Poezie a Festivalului Național de Romanțe și Poezie „Rapsodii de toamnă”, desfășurat în perioada 28-30 septembrie, la Câmpulung Muscel, jud. Argeș.

Concursul, aflat la cea de-a XV-a ediție, organizat de Cercul Militar Câmpulung, a reunit sub cupola Casei de Cultură a Sindicatelor din Câmpulung Muscel interpreți și recitatori din întreaga țară și de la toate categoriile de forțe din Armata României.

Marina militară a fost reprezentată, pentru prima dată în competiție, de eleva de anul II a Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale. Iuliana Tudoran a impresionat publicul și juriul cu interpretarea într-o notă inedită și profund emoționantă a poeziilor „Amurg de toamnă” de Lucian Blaga și „Lied” de Al.O. Teodoreanu.
Elena-Iuliana Tudoran are 19 ani și este din județul Iași.

Este o moldoveancă autentică, în gândire, în simțiri și în trăiri, iar modul ei preferat de exprimare este arta teatrală și a recitării poeziei. Premiul obținut anul acesta la Câmpulung Muscel, vine să completeze palmaresul început în 2020, când i-a fost acordat Marele premiu și trofeul festivalului, la Concursul interjudețean de interpretare lirică eminesciană „Floare albastră”, de la Iași.

Sursa foto: Facebook/ Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii