Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:50 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șeful Poliției a trecut în subordinea premierului Victor Ponta

ro

27 May, 2014 18:49 1362 Marime text
Camera Deputaţilor a votat astăzi modificarea unui articol din Legea privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române. Astfel, şeful Poliţiei se va afla în subordinea directă a şefului Guvernului, scrie adevarul.ro.

Proiectul de lege mai prevede că Inspectoratul General al Poliţiei Române va fi condus de un inspector general, cu rang de secretar de stat, numit prin decizie a prim-ministrului, la propunerea ministrului Afacerilor Interne.

Senatorii au adoptat proiectul la începutul lunii aprilie, iar Camera Deputaţilor a avut ultimul cuvânt în calitate de Cameră decizională.

În expunerea de motive se menționează că modificarea legii era necesară pentru a crește rolul șefului poliției. „În vederea creşterii rolului şi implicării inspectorului general al Inspectoratului General al Poliţiei Române în adoptarea deciziilor strategice şi pentru asigurarea unui nivel de reprezentare adecvat rolului Poliţiei Române în rândul autorităţilor de aplicare a legii, prin proiectul de act normativ se propune ca funcţia de inspector general al Inspectoratului General al Poliţiei Române să fie ridicată la rangul de secretar de stat“, se arată în expunerea de motive.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii