Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:03 14 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trimitere în judecată, de ultim moment, la Constanța! S-a implicat Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română

ro

01 May, 2024 09:50 955 Marime text

 
  • Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Serviciul Municipal de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au finalizat cercetările specifice în dosarul în care doi bărbați, de 25 de ani, respectiv 33 de ani, sunt bănuiți de săvârșirea a două infracțiuni de tâlhărie calificată și o infracțiune de furt, faptele fiind comise asupra unor persoane vătămate, vârstnice, profitând de starea de vulnerabilitate a acestora și de faptul că locuiau singure.
 
Cei doi au fost trimiși în judecată.
 
Cauza se află pe rolul Judecătoriei Constanța.
 
Recent, judecătorii au decis ca cei doi să rămână în stare de arest preventiv.
 
MINUTĂ
 

„Solutia pe scurt: În baza art. 348 alin. 1 C.pr.pen. rap. la art. 207 alin. 1 ?i 2 C.pr.pen., constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestului preventiv dispusă faţă de inculpații: 1. GM, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „tâlhărie calificată”, faptă prev. și ped. de art. 233 – 234 alin. 1 lit. a din C. pen.(fapta din data de 16.01.2024) și „tâlhărie calificată”, faptă prev. și ped. de art. 233 – 234 alin. 1 lit.g din C. pen.(fapta din data de 15.01.2024), fiecare cu aplic. art. 41 alin. 1 din C.Pen., toate cu aplic. art. 38 alin. 1 din C.pen. 2. GP, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „tâlhărie calificată”, faptă prev. și ped. de art. 233 – 234 alin. 1 lit. a din C.pen. (fapta din data de 16.01.2024) și „complicitate la tâlhărie calificată”, faptă prev. și ped. de art. 48 alin. 1 rap. la art. 233 – 234 alin. 1 lit. g din C.pen. (fapta din data de 15.01.2024), ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 din C.pen. Menține măsura arestului preventiv dispusă față inculpați, urmând a fi verificată până la data de 28.05.2024. În baza art. 242 alin. 2 C.pr.pen., respinge ca neîntemeiate cererile inculpaților de revocare sau de înlocuire cu o măsura preventivă mai ușoară. Dispune comunicarea prezentei încheieri către procuror, inculpat și administrației locului de deținere. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Contestaţia se depune la Judecătoria Constanţa“.

 
Decizia a fost contestată la instanța superioară
 

„La data de 11 ianuarie a.c., în jurul orei 14.30, bărbații ar fi pătruns în locuința unei femei, de 87 de ani, sub pretextul că i-ar fi adus cadouri din partea unei instituții a statului, și i-ar fi sustras 600 de lei.
 


La data de 16 ianuarie a.c., în jurul orei 14.30, ar fi pătruns în locuința unui bărbat, de 82 de ani, sub pretextul că doresc să-i vândă anumite bunuri la ofertă.
 
Ulterior, ar fi deposedat-o pe persoana vătămată, prin violență, de 3.700 de lei.
 
La data de 25 ianuarie a.c., ar fi pătruns în locuința unui bărbat, de 87 de ani, sub pretextul că doresc să-i vândă anumite bunuri la ofertă.
 
Ulterior, ar fi deposedat-o pe persoana vătămată, prin violență, de suma de 5.000 de lei“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Constanța.

 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
 
La activități au participat și polițiști din cadrul Poliției Orașului Năvodari.
  
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Servicii intime prin apeluri video
Falși jurnaliști, trimiși în judecată la Constanța, pentru șantaj!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii