Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:34 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Friptură de miel la cuptor cu arome mediteraneene. Rețeta pas cu pas

ro

03 May, 2024 17:50 1216 Marime text
foto: Pixabay
Vă invităm să descoperiți secretul unei fripturi de miel la cuptor cu arome mediteraneene, care va cuceri instant toate simțurile.

Așadar, pregătește-te să fii răsfățat de gustul inconfundabil al acestei delicatese și să te bucuri de o experiență culinară de neuitat!

Iată rețeta: 

Ingrediente:
  • 1,5 kg carne de miel (pulpa sau șoriciul)
  • 4 căței de usturoi, zdrobiți
  • 2 lingurițe de rozmarin uscat
  • 2 lingurițe de cimbru uscat
  • 2 lingurițe de oregano uscat
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de zeamă de lămâie
  • Sare și piper proaspăt măcinat, după gust
  • Felii subțiri de lămâie (opțional, pentru decor)
Instrucțiuni:

Pregătirea marinadei: Într-un castron mare, amestecă usturoiul zdrobit, rozmarinul, cimbrul, oregano, uleiul de măsline și zeama de lămâie. Adaugă sare și piper după gust și amestecă bine pentru a combina toate aromele.

Marinarea mielului: Așază bucățile de carne de miel în marinada pregătită, asigurându-te că fiecare bucată este bine acoperită. Acoperă castronul cu folie de plastic și lasă la frigider pentru marinare timp de cel puțin 2 ore sau peste noapte pentru cele mai bune rezultate.

Preîncălzirea cuptorului: Încălzește cuptorul la 180°C (356°F).

Pregătirea fripturii: Scoate bucățile de miel din marinadă și așază-le într-o tavă de copt unsă cu puțin ulei. Poți folosi și o tavă cu grilă pentru a permite grăsimii să se scurgă în timpul coacerii.

Coacerea fripturii: Pune tava în cuptorul preîncălzit și coace friptura de miel timp de aproximativ 1 oră și 30 de minute sau până când carnea este fragedă și frumos rumenită. În timpul coacerii, poți stropi carnea cu puțin din sosul de marinadă rămasă pentru a menține umiditatea și a adăuga și mai multă aromă.

Servirea: Odată ce friptura de miel este gata, scoate tava din cuptor și lasă-o să se odihnească timp de câteva minute înainte de a o tăia și de a o servi. Poți decora cu felii subțiri de lămâie pentru un plus de prospețime și culoare.

Bucură-te de friptura de miel: Servește friptura de miel alături de garnituri precum cartofi la cuptor, legume mediteraneene sau o salată proaspătă. Savurează această delicioasă rețetă în compania celor dragi!


Această friptură de miel la cuptor cu arome mediteraneene este un deliciu suculent și aromat, perfect pentru a fi savurat în orice ocazie specială sau chiar într-o zi obișnuită când îți dorești să te răsfeți cu ceva deosebit. Poftă bună!


Citește și:

Mesaje de Paște fericit 2024. Urări și felicitări pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Paști
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii