Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:50 01 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Se aplică sondelor, care sunt active temporar” Companiile petroliere, supărate pe taxa pe stâlp

ro

17 Jun, 2014 23:38 1996 Marime text
Taxa pe construcţiile speciale, cunoscută drept taxa pe stâlp, contravine legislaţiei în vigoare, întrucât se aplică inclusiv sondelor petroliere, care sunt active temporar. România este prima ţară producătoare de petrol care impozitează astfel de active, potrivit unei scrisori trimise Guvernului de Asociaţia Română a Companiilor de Explorare şi Producţie de Petrol (ROPEPCA), obţinută de AGERPRES.

„Punctul de vedere al industriei de petrol şi gaze naturale este că un regim fiscal bazat pe profit ar permite deductibilitatea cheltuielilor materiale şi ar sprijini industria cu un sistem prudent de amortizare a activelor. Prin contrast, TSC (taxa pe construcţiile speciale - n.r.) propusă prin OUG 102/2013 ar taxa active şi nu profituri. Taxarea activelor în locul profiturilor ar avea un impact negativ disproporţionat asupra calculelor economice ale proiectelor de petrol şi gaze naturale. TSC ar prelungi rata de recuperare a cheltuielilor de capital a investitorilor, scăzând astfel indicatori financiari-cheie precum fluxurile de numerar actualizate (DCF) şi randamentul investiţiilor (ROI) la niveluri inacceptabil de reduse”, se arată în document citat de Agerpres.

Această taxă va determina scădea numărului locurilor de muncă din industria de petrol şi gaze naturale, cât şi numărul locurilor de muncă din industriile ce deservesc activităţile industriei (industria hotelieră, de transport, de construcţii, de securitate etc.), se mai menționează în scrisoarea petroliştilor. Iar algoritmul creării locurilor de muncă într-un climat fiscal bazat pe profit este următorul: pentru fiecare loc de muncă din industria de petrol şi gaze naturale, se mai creează încă cinci locuri de muncă indirecte în comunităţile locale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii