Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:13 27 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Concurenţei. OMV Petrom va prelua contractele de furnizare de combustibil de aviaţie ale Eurospeed

ro

17 May, 2018 13:52 917 Marime text

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin OMV Petrom SA preia care contractele de furnizare de combustibil de aviație ale Eurospeed încheiate cu anumite companii aeriene ce operează zboruri pe Aeroportul Internațional Iași.

OMV Petrom SA este o companie petrolieră care desfăşoară, în principal, activităţi de explorare şi producţie de hidrocarburi, vânzare de gaze naturale, rafinare ţiţei, vânzare de produse petroliere, precum şi producere şi vânzare de electricitate. Compania îşi desfăşoară activitatea fie direct, fie prin intermediul entităţilor sale afiliate, în România, în Kazahstan (doar explorare şi producţie hidrocarburi) şi în Bulgaria, Serbia şi Republica Moldova (doar vânzare de produse petroliere).

Eurospeed SRL furnizează combustibil de aviație şi prestează serviciile logistice pentru alimentarea cu combustibil a companiilor aeriene și a altor categorii de beneficiari, ce operează zboruri pe Aeroportul Internațional Iași.

Autoritatea de concurenţă a analizat această operaţiune şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante. Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii de concurenţă.

Ti-a placut articolul?

Comentarii