Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HotNews Ioana Petrescu a făcut o nouă gafă. Firmele petroliere care operează în Marea Neagră nu mai plătesc taxe?!

ro

30 Sep, 2014 20:16 2563 Marime text
Ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, insista cu ideea ce trebuie exceptate de la plata asa-zisei "taxe pe stalp" constructiile situate pe platformele off-shore de exploatare din Marea Neagra, scrie HotNews. Astfel, potrivit sursei citate, explicatia ei este ca sondele off-shore nu se afla in apele teritoriale ale Romaniei. Cu alte cuvinte, companiile petroliere care au sonde in Marea Neagra nu au de ce sa plateasca aceasta taxa in conditiile in care platformele sunt in afara apelor teritoriale. Insa, este o explicatie cu multe hibe, informează HotNews. Daca ar fi luata in serios logica ministrului, ar insemna ca firmele petroliere care opereaza in Marea Neagra sa nu mai plateasca nicio taxa, nici macar redeventele.

Este greu de crezut ca vor fi exceptate de la plata redeventelor petroliere companiile care au sonde in Marea Neagra. Ioana Petrescu sune ca apele teritoriale se intind pe cel mult 12 mile marine, ceea ce este adevarat. Dar, ceea ce nu spune este ca zona economica exclusiva a Romaniei se intinde pe 200 de mile marine in larg, mai scrie HotNews.

Companiile petroliere au mai incercat sa obtina o astfel de exceptie de la plata "taxei pe stalp", insa Ministerul Justitiei a dat aviz negativ, potrivit unor surse din domeniu, citate de HotNews.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii