Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:28 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proteste în 12 penitenciare! Sute de deținuți refuză hrana

ro

14 Jul, 2016 00:05 760 Marime text
Administrația Națională a Penitenciarelor a anunțat că, miercuri, până la ora 23.00, au avut loc proteste ale deținuților în 12 penitenciare.

Iată care sunt acestea:
 • Penitenciarul Iași — nu sunt manifestări, 226 deținuți au refuzat hrana.
 • Penitenciarul Poarta Albă — nu sunt manifestări, un deținut a refuzat hrana.
 • Penitenciarul Botoșani — 95 de deținuți se manifestă zgomotos în curtea de plimbare, 13 deținuți au escaladat și protestează pe acoperișul unei secții de deținere și opt pe acoperișul curții de plimbare, 590 de deținuți au refuzat hrana. A fost solicitat sprijinul structurilor locale ale Ministerului Afacerilor Interne.
 • Penitenciarul Oradea — nu sunt manifestări, 11 deținuți au refuzat hrana.
 • Penitenciarul Miercurea Ciuc — nu sunt manifestări, 15 deținuți au refuzat hrana.
 • Penitenciarul Giurgiu — nu sunt manifestări, un deținut a refuzat hrana.
 • Penitenciarul Vaslui — nu sunt manifestări, doi deținuți au refuzat hrana.
 • Penitenciarul București Jilava — fără manifestări, 10 deținuți au refuzat hrana.
 • Penitenciarul Tulcea, nu sunt manifestări, 235 deținuți au refuzat hrana.
 • Penitenciarul Bistrița — doi deținuți au escaladat acoperișul unei secții de deținere și șapte acoperișul blocului alimentar, fără manifestări violente, 247 deținuți au refuzat hrana. A fost solicitat sprijinul structurilor locale ale Ministerului Afacerilor Interne.
 • Penitenciarul Deva — fără manifestări, șase deținuți au refuzat hrana.
 • Penitenciarul Aiud, fără manifestări, 54 deținuți au refuzat hrana.

Citeşte şi Mai mulţi deţinuţi de la Poarta Albă refuză să mănânce pâine
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

 • Marcu 15 Jul, 2016 09:34 Nu sunt de acord cu ceea ce se întâmplă in penitenciare ! Acei oameni care „populează” închisorile au ajuns acolo datorită propriilor fapte care au fost sancționate de lege! Prin faptele lor, acei oameni au încălcat legi, reguli, vieți ale semenilor, au violat, au tâlhărit, au molestat, au săvârșit fapte care au fost sancționate de lege. Societatea a decis izolarea lor și le acordă asistența pe care statul are capacitatea (resursele) pe care o poate acorda. Să se pună în vederea infractorilor prin popularizarea dusă până la extrem că acestea sunt condițiile pe care statul român le poate asigura ACUM și în situația în care o persoană ÎNCALCĂ LEGEA nu va beneficia de condiții de încarcerare mai bune decât cele existente acum .... care, din punctul meu de vedere, nu reprezintă o pedeapsă ci mai degrabă o recompensă, adică sugerez faptul că nu trebuie acordată o asistență mai mare acestor nemernici ci chiar trebuie ca ei să simtă că au produs suferințe semenilor sau prejudicii societății pentru care trebuie să plătească, nu să „meargă la închisoare ca în stațiune” unde să beneficieze de o asistență mai mare decât beneficiază populația acestei țări. Din contră, ar trebui ca ei să fie privați de anumite drepturi curente, privare pe care statul trebuie să o popularizeze cu multă insistență. La situația creată nu este decât o soluție : INTERVENȚIA ÎN FORȚĂ, IDENTIFICAREA DEȚINIȚILOR CARE AU INIȚIAT ȘI AU DECLANȘAT ACEASTĂ SITUAȚIE ȘI PRELUNGIREA „SEJURULUI” ACESTORA AȘA CUM PREVEDE LEGEA!