Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:38 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi suntem români Ce fac constănţenii din Italia de Ziua Naţională a României

ro

01 Dec, 2011 13:06 1979 Marime text

volantino_3_decembrie.jpg După cum bine ştiţi pe 1 Decembrie 2011, este Ziua Naţională a României se împlinesc 93 ani de la Marea Unire, săvârşită în 1918 prin voinţa poporului.

Cu aceasta ocazie, Asociaţia română-italiană Hora Unirii din Grosseto, din care fac parte mai mulţi constănţeni şi al cărui preşedinte este năvodăreanul Lorenzo Iulian Prundeanu, organizează azi, la ora 10,30 în Sala Consiliului Local al Primăriei din Grosseto, Conferinţa de presă dedicată acestui mare eveniment pentru poporul român.

Vor participa din partea primăriei din Grosseto, primarul Emilio Bonifazi, assessore la cultura Giovana Stellini, asociaţii din teritoriu, presa şi televiziunea, membri ai Asociaţiei Hora Unirii şi ai Comunităţii Române din Grosseto.

Totodată, sâmbătă, 3 decembrie 2011 începând cu ora 19,30, Asociaţia Hora Unirii organizează la Centrul Social din Gorarella, Grosseto, sărbătoarea în cinstea Zilei Naţionale a României.

Se vor servi:

- trei feluri de mâncare românească: sarmale cu mămăliguţă; fasole cu cârnaţi afumaţi; pilaf cu pui;

- cinci sortimente de prăjituri făcute în casă; sucuri şi apă;

Va fi organizată şi o tombolă cu premii consistente, toate acestea acompaniate de muzica live interpretată de formaţia Crystal.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • larissa 23 Jul, 2012 22:24 A fost o seara foarte minunata.0 seara romaneasca, un prilej de a sarbatorii Ziua Nationala a Romaniei. Ne-am simtit bine in mijlocul Asociatiei HORA UNIRII, a romanilor si italienilor prezenti. Cu siguranta ne vom inscrie in Asociatia HORA UNIRII.