Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:36 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Constanța Fără permis de conducere, a pornit la drum băut și drogat într-o mașină cu numărul de înmatriculare „împrumutat”

ro

07 May, 2024 11:33 490 Marime text
Sursa foto: IPJ Constanța

Un bărbat a ajuns să dea cu subsemnatul la poliție, după ce a fost oprit de agenți pe o stradă din comuna Adamclisi. Conform comunicatului emis de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Constanța,  bărbatul de 52 de ani, care nu deține permis de conducere, a fost testat cu etilotestul și a reieșit o concentrație de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Dar surprizele nu se termină aici. Acesta a fost supus și la testul antidrog, rezultatul fiind pozitiv. Un alt „mic” detaliu a fost remarcat de polițiști – mașina era neînmatriculată, iar numerele aparțin altui autovehicul. Pe numele bărbatului a fost deschis dosar penal.
 
Oficial de la IPJ Constanța
 
La data de 3 mai a.c., în jurul orei 17.50, polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Băneasa au efectuat semnal regulamentar de oprire șoferului unui autoturism care se deplasa pe strada Izvor din comuna Adamclisi.

La volanul acestuia a fost identificat un bărbat, de 52 de ani.

În urma verificărilor efectuate prin aplicația eDAC, s-a constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar numărul de înmatriculare al autoturismului aparține unui alt vehicul.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Citește și:
Surpriză în trafic la Cumpăna! A fost sesizată Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii