Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:36 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție! Vor fi verificate sirenele de alarmare publică din Constanța. Vezi în ce perioadă

ro

07 May, 2024 12:32 658 Marime text
Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța

Începând de astăzi și până pe 17 mai 2024 se vor verifica toate cele 63 de sirene de alarmare publică din Constanța, transmite printr-un comunicat Primăria municipiului Constanța.

Inspectorii Serviciului Protecție Civilă din cadrul Primăriei Municipiului Constanța împreună cu specialiști din cadrul firmei prestatoare se asigură că sirenele din municipiul Constanța funcționează în cele mai bune condiții.

„În cadrul acestei activități, se vor emite semnale acustice scurte. Rugăm cetățenii să rămână calmi, deoarece este doar o verificare a mijloacelor de alarmare.”, precizează reprezentanții Primăriei Constanța.

 
SEMNALELE DE ALARMARE ACUSTICE A POPULAȚIEI, INSTITUȚIILOR PUBLICE ȘI OPERATORILOR ECONOMICI

 
  • PREALARMĂ AERIANĂ - Se compune din 3 sunete (impulsuri) a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Semnificație: Aducerea la cunoștința populației despre posibilitatea producerii unui atac aerian
  • ALARMĂ AERIANĂ - Se compune din 15 sunete (impulsuri) a 4 secunde fiecare cu pauză de 4 secunde între ele. Semnificație: Aducerea la cunoștința populației despre iminența producerii unui atac aerian
  • ALARMĂ LA DEZASTRE - Se compune din 5 sunete (impulsuri) a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Semnificație: Aducerea la cunoștința populației despre iminența producerii unor dezastre
  • ÎNCETAREA ALARMEI - Se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durată de 2 minute. Semnificație: pericolul a încetat, se pot relua activitățile.

Menținerea în stare de operativitate a sistemului de înștiințare - alarmare este una dintre responsabilitățile administrației publice locale. Prin intermediul acestor mijloace de alarmare pot fi transmise semnale acustice cu diferite semnificații sau pot fi transmise mesaje vocale care vizează anumite măsuri pentru comunitate.

Citește și:
Primăria Constanța Atenție! Se verifică sirenele – Vezi în ce perioadă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii