Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:10 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Constantinescu Propunerea sancţionării membrilor PSD cu probleme în Justiţie, în afara Constituţiei

ro

29 Jan, 2015 19:34 1288 Marime text
Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a declarat, la Sinaia, că propunerile de modificare a Statutului PSD prin care să fie sancţionaţi membrii de partid care au probleme cu Justiţia sunt în afara Constituţiei atât timp cât o instanţă nu a pronunţat o hotărâre definitivă şi irovocabilă.

Solicitat să comenteze propunerea făcută de Victor Ponta privind modificarea Statutului care prevede ca membrii PSD certaţi cu legea să-şi piardă funcţii, Nicușor Constantinescu a răspuns: „Este o greşeală de expresie sau de exprimare pentru că noi, PSD, nu ne putem substitui Justiţiei”.

„Există principiul de nevinovăţie, pe care cu toţii ni-l dorim, adică acela că doar după ce eşti condamnat defintiv şi irevocabil trebuie să suporţi atât lipsirea de libertate, cât şi lipsirea de alte drepturi şi libertăţi, care înseamnă inclusiv aceea de a fi membri ai unui partid politic. Noi, partidul, nu putem stabili reguli peste ceea ce stabileşte Constituţia”, a spus Constantinescu.

El a susţinut că, în consecinţă, aceste propuneri sunt „în afara Constituţiei”.

„Nu poţi să propui tu în partid să condamni un om, să-i iei dreptul de a fi membru de partid fără ca instanţa să se fi pronunţat definitiv şi irevocabil asupra vinovăţiei unui cetăţean”, a spus Constantinescu.

Întrebat ce se întâmplă totuşi cu problemele de imagine create de membrii PSD certaţi cu legea, şeful CJ Constanţa a spus că aceste lucruri sunt reglementate de vot şi de cetăţeni, care au posibilitatea ca din patru în patru ani să-l sancţioneze pe politicianul respectiv.

Nicuşor Constantinescu a spus că la CExN de la Sinaia trebuie clarificate aceste propuneri.

„Trebuie să clarificăm nişte idei, nişte propuneri care s-au făcut în public de către conducătorii noştri pentru că sunt foarte multe lucruri de clarificat”, a spus Constantinescu.Sursa: Mediafax


Ti-a placut articolul?

Comentarii