Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:02 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moscova a declarat război Kievului Trupe ruse au înconjurat unităţi militare ucrainene

ro

02 Mar, 2014 15:59 2170 Marime text
Tensiunile dintre Moscova şi Kievul post-Ianukovici au explodat sâmbătă, în momentul în care Rusia a dat undă verde unei intervenţii militare în Ucraina, sub motivaţia protejării intereselor proprii în ţara vecină.

Evenimente îngrijorătoare au avut loc deja în Crimeea rusofonă, care a fost izolată de restul Ucrainei de trupele dislocate pentru a securiza regiunea care găzduieşte flota Rusiei de la Marea Neagră.

Numeroase demonstraţii pro-Moscova, dar şi violenţe, au avut loc şi în alte oraşe din estul Ucrainei, semn al unei ofensive pe toate planurile a Rusiei. În vreme ce Vladimir Putin a anunţat că nu a luat încă o decizie finală privind intervenţia, SUA şi NATO au cerut Rusiei să detensioneze situaţia şi şi-au anunţat susţinerea pentru integritatea şi suveranitatea Ucrainei.

Potrivit surselor citate de CNN, militarii ruşi le cer celor ucraineni să se predea fără a opune rezistenţă.

Guardian scrie că la baza militară ucraineană Perevalne, tensiunile sunt maxime. Militarii ucraineni se află în interiorul bazei, au adus un blindat în faţa porţii şi au anunţat că nu au de gând să cedeze.

În urma unei scurte negocieri, militarii ruşi au precizat la rândul lor că nu vor încerca să intre în baza militară deocamdată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii