Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:40 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rusia a declanșat cel mai mare atac cu drone asupra Kievului de la începutul războiului. Zelenski confirmă

ro

25 Nov, 2023 18:21 1011 Marime text




 
  • Ucraina a acuzat Moscova de a fi efectuat în noaptea de vineri spre sâmbătă cel mai mare atac cu drone asupra Kievului de la începutul invaziei ruse în februarie 2022, soldat cu cinci răniţi, în timp ce exploziile provocate de sistemul antiaerian în timpul interceptării şi doborârii dronelor inamice i-au trezit pe locuitorii capitalei ucrainene în zorii zilei, relatează AFP, Reuters şi EFE, citate de știripesurse.ro
Atacul coincide cu cea de-a 90-a comemorare a Holodomorului, marea foamete provocată de politicile dictatorului sovietic Iosif Stalin în anii 1932-1933 privind colectivizarea şi redistribuirea resurselor, când au murit milioane de ţărani ucraineni, scrie agerpres.ro.
 
Forţele aeriene ucrainene au declarat sâmbătă că au doborât 71 de drone de atac Shahed din cele 75 lansate de Rusia dinspre Primorsko-Ahtarsk şi regiunea Kursk din Federaţia Rusă.
 

„Cele mai multe dintre ele au fost distruse în regiunea Kievului", au indicat forţele aeriene pe reţele de social media.

 

"Peste 70 de (drone) Shahed au fost doborâte în timpul nopţii înainte de comemorarea Holodomorului", a reacţionat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pe reţeaua sa de socializare.

 
„Liderii ruşi sunt mândri de capacitatea lor de a ucide", a afirmat Zelenski, calificând atacul drept "teroare deliberată" într-o aluzie la data aleasă de Rusia pentru a lansa acest număr record de drone Shahed.

Citește și
Moscova acuză Chișinăul că vrea să distrugă complet relația cu Rusia, după aderarea Republicii Moldova la sancțiunile occidentale
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii