Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:30 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Forţele ucrainene au atacat cu drone un depozit petrolier din regiunea Lugansk, aflată sub ocupaţie rusă

ro

04 Dec, 2023 13:01 668 Marime text
Foto: Google MapsForţele ucrainene au atacat duminică noaptea cu drone un depozit petrolier din regiunea Lugansk, aflată sub ocupaţie rusă, informează agenţia RIA Novosti, preluată de Reuters, citată de Agerpres.ro

Conform autorităţilor instalate de Moscova, atacul a provocat un incendiu care între timp a fost stins şi nu s-au raportat victime, precizează sursa citată.

Ucraina a comunicat că a doborât duminică noaptea 18 drone şi o rachetă rusească, transmite AFP.

Apărarea antiaeriană ucraineană s-a confruntat cu 23 de drone şi cu o rachetă Kh-59, a comunicat aviaţia militară într-un comunicat difuzat luni dimineaţa. Atacul rusesc a vizat regiunile Herson şi Nikolaev din sudul Ucrainei şi Ivanov-Frankivsk, Hmelniţki şi Lvov din vest, iar dronele care nu au fost doborâte au lovit în raioanele Herson şi Berislav din sud, pe malul Niprului, provocând daune la un centru cultural şi la un magazin de bricolaj.

Rusia lansează atacuri cu drone şi rachete asupra Ucrainei aproape în fiecare noapte, observă AFP. Kievul acuză Moscova că încearcă să terorizeze civilii şi să distrugă infrastructurile energetice, pentru a lăsa populaţia în frig şi întuneric, la fel ca iarna trecută.

Din octombrie, forţele ruse şi-au reluat ofensiva terestră în estul Ucrainei, după ce contraofensiva ucraineană din vară şi toamnă nu a reuşit să elibereze teritoriile ocupate de Rusia. 

Agerpres.ro 

Citește și: 

Două persoane au murit în urma atacurilor ruseşti în regiunea Herson din sudul Ucrainei
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii