Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:42 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coreea de Nord a furnizat Rusiei rachete pentru a ataca Ucraina

ro

04 Jan, 2024 21:33 795 Marime text
Foto: Google Maps
  • Rachete furnizate de Coreea de Nord Rusiei au fost folosite în cadrul unor atacuri de anvergură lansate în ultimele zile asupra Ucrainei, a declarat joi Casa Albă, care a denunţat o „escaladare consecutivă şi îngrijorătoare” a sprijinului Phenianului faţă de Moscova, relatează AFP.
     
Rachete furnizate de Coreea de Nord Rusiei au fost folosite în cadrul unor atacuri de anvergură lansate în ultimele zile asupra Ucrainei, a declarat joi Casa Albă, care a denunţat o „escaladare consecutivă şi îngrijorătoare” a sprijinului Phenianului faţă de Moscova, relatează AF, conform Agerpres.

„Informaţiile noastre indică faptul că Coreea de Nord a furnizat recent Rusiei sisteme de lansare de rachete balistice şi mai multe rachete balistice”, dintre care unele au fost utilizate ulterior, la 30 decembrie şi apoi pe 2 ianuarie, în lovituri asupra Ucrainei, a precizat purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe, John Kirby.


Statele Unite şi aliaţii lor vor aduce de acum problema în faţa Consiliului de Securitate al ONU, acest transfer de rachete reprezentând o încălcare a sancţiunilor ONU impuse Coreei de Nord, a declarat John Kirby.

Rusia intenţionează, de asemenea, să cumpere rachete de la aliatul său iranian, a menţionat purtătorul de cuvânt.

„Vom impune sancţiuni suplimentare împotriva celor care lucrează pentru a facilita aceste transferuri de arme între Rusia şi Coreea de Nord şi între Rusia şi Iran”, a adăugat el.



Citește și:
Celeste Saulo, început în forță la Organizaţia Meteorologică Mondială. Viziunea ei pentru combaterea schimbărilor climatice

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii