Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:32 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mercenari francezi uciși în Ucraina! Ambasadorul Franței convocat la Ministerul de Externe din Rusia

ro

18 Jan, 2024 19:15 990 Marime text
Foto: PixabayRusia l-a convocat joi pe ambasadorul Franţei la Ministerul de Externe, la o zi după ce Moscova a anunţat că forţele sale au ucis mercenari francezi în Ucraina, informează Reuters citat de agerpres.ro

Rusia a declarat miercuri că forţele sale au efectuat o lovitură de precizie cu o zi înainte asupra unei clădiri ce găzduia "luptători străini" în cel de-al doilea oraş ca mărime al Ucrainei, Harkov.

"În legătură cu distrugerea de către forţele armate ruse a unui punct de desfăşurare temporară a luptătorilor străini la Harkov, printre care se numărau câteva zeci de francezi, ambasadorul francez a fost convocat la Ministerul de Externe", a explicat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova, citată de agenţia de presă de stat TASS, preluată de Reuters.


Agenţia independentă de presă rusă Interfax aminteşte că, la 17 ianuarie, Ministerul rus al Apărării a anunţat un atac asupra unui punct de staţionare pentru străini în Harkov în timpul căruia "peste 60 de mercenari au fost ucişi şi mai mult de 20 duşi în unităţi medicale".

La rândul său, ca reacţie la declaraţiile Moscovei, care dă asigurări că a vizat marţi o clădire ce găzduieşte "mercenari francezi" la Harkov (nord-estul Ucrainei), Ministerul de Externe francez a declarat joi, citat de agenţia France Presse, că Franţa nu are "mercenari" în Ucraina.

"Franţa nu are 'mercenari', nici în Ucraina şi nici în altă parte, spre deosebire de alţii. Aceasta este o nouă manipulare grosieră rusă. Nu trebuie să-i acordăm mai multă importanţă decât precedentele", consideră ministerul francez.


Rusia a revendicat miercuri o lovitură efectuată cu o seară înainte asupra unei clădiri în care erau desfăşuraţi "mercenari francezi" în Harkov, unde autorităţile locale au raportat că 17 civili au fost răniţi, aminteşte AFP.

"Deşi Ministerul rus al Apărării afirmă că a ucis 'mercenari francezi', ei au lovit în realitate infrastructuri energetice şi medicale', a reacţionat la rândul său ONG-ul All Eyes on Wagner pe reţeaua socială X (fostă Twitter).

Aceste acuzaţii ale Rusiei survin după anunţul preşedintelui Emmanuel Macron că Franţa va livra Kievului 40 de rachete Scalp suplimentare şi va semna un acord de securitate cu Ucraina, notează de asemenea AFP.

 agerpres.ro

Citește și: 

Sprijin acordat sectorului vegetal din România, ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii