Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:18 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rusia Putin a decretat zi de doliu național pentru duminică. A mai dat asigurări că autorii atacului au fost arestați

ro

23 Mar, 2024 16:50 766 Marime text
Sursa foto: Pixabay



 
  • Preşedintele rus Vladimir Putin a decretat zi de doliu naţional pentru duminică, în urma atacului de vineri seară de la periferia Moscovei, şi a promis că vinovaţii vor fi cu toţii „pedepsiţi", în prima sa alocuţiune televizată după atacul care a făcut cel puţin 115 morţi, relatează agenţiile internaţionale de presă, potrivit Agerpres.

„Transmit cele mai profunde condoleanţe celor care i-au pierdut pe cei dragi (...) Declar 24 martie zi de doliu naţional", a spus sâmbătă şeful statului rus, denunţând, de asemenea, un "masacru sângeros".


El a mai afirmat toţi atacatorii au fost găsiţi şi arestaţi şi că ei încercau să fugă în Ucraina.

Potrivit lui Putin, toţi cei care au comis şi comandat atacul vor fi "pedepsiţi".

„Inamicii nu vor reuşi să ne divizeze", a mai spus el, în urma atacului revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic.


Vladimir Putin a dat asigurări că „toţi cei patru autori" ai atacului în care au fost ucise vineri cel puţin 115 persoane, la periferia Moscovei, au fost arestaţi în timp ce „se îndreptau spre Ucraina", notează AFP.

„Se îndreptau spre Ucraina unde, conform datelor preliminare (ale anchetatorilor), le fusese pregătită o 'fereastră' pentru a trece graniţa", a afirmat Putin, dând asigurări că „cei care se află în spatele acestor terorişti vor fi pedepsiţi" şi că „nu vor avea un destin de invidiat".


Citește și
Atac armat urmat de un incendiu uriaş la o sală de concerte de la periferia Moscovei, revendicat de Statul Islamic
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii