Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:26 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mitinguri si mesaje politice pentru 1 Mai

ro

14 Apr, 2010 17:33 1095 Marime text

PSD va marca ziua de 1 Mai prin proteste sociale în fiecare organizaţie judeţeană, scopul fiind acela de a demosntra forţa filialelor şi de a sublinia legătura directă a mesajului PSD cu semnificaţia zilei de 1 Mai, se arată într-un document discutat, astăzi, de CExN al PSD.

În acelaşi document se arată că principalul partener al PSD va fi mişcarea sindicală, urmând ca, împreună cu sindicatele, PSD să marcheze 1 Mai prin mitinguri şi mesaje politce.

"Elementul central al zilei este legat de semnificaţia iniţială a sărbătorii, respectiv marcarea câştigării dreptului la muncă (ziua de muncă de opt ore). Aceasta înseamnă renunţarea la atitudinea festivistă în favoarea cele grave, alături de concentrarea resurselor umane şi materiale ale partidului către organizarea de astfel de evenimente", se arată în documentul citat.

În acelaşi document se arată că mesajul central de 1 Mai va fi "PSD luptă pentru dreptul românilor la muncă, împotriva şomajului şi împotriva Guvenului care transferă costurile crizei pe umerii oamenilor simpli".

Până sâmbătă, din fiecare organizaţie judeţeană vor fi transmise la Bucureşti, către secretarul general Liviu Dragnea, datele de contact ale celor responsabili să se ocupe cu organizarea acestor evenimente locale.

De asemenea, filialele locale ale PSD trebuie ca, până pe 20 aprilie, să realizeze un calendar comun de acţiuni de protest împreună cu structurile sindicale judeţene şi să transmită aceste informaţii la Cabinetul preşedintelui PSD, Victor Ponta.

De asemenea, fiecare organizaţie va face un miting de 1 Mai, într-o piaţă centrală din oraş, însoţit sau nu de un marş de protest în faţa prefecturilor, unde "se va aborda o atitudine serioasă, gravă, dinamică, marcată de importanţa evenimentului şi de importanţa socială gravă a situaţiei".

Sursa: mediafax.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii