Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:03 13 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE Joacă PSD și Horia Constantinescu cu șanse reale meciul pentru Primăria Constanța?

ro

28 Apr, 2024 13:17 884 Marime text



În cadrul unui interviu live la ZIUA de Constanța, vom discuta cu Horia Constantinescu, candidatul PSD pentru Primăria Constanța, despre planurile sale pentru municipiul Constanța dar și ce îl recomandă pentru a fi ales primar.

Tot la ZIUA LIVE vrem să aflăm ce relația are candidatul cu staff-ul politic, cum va gestiona campania electorală care debutează pe 10 mai dar și cum se raportează față de principalii săi contracandidați.

Interviul va avea loc pe 29 aprilie 2024, de la ora 15.00.
 
ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.

Cine este Horia Constantinescu?

Născut la data de 19.09.1974, Horia Constantinescu a ocupat funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Anterior, din noiembrie 2021 până în ianuarie 2022 a ocupat funcția de comisar șef adjunct la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor – Comisariatul Regional Galați – Comisariatul Județean Constanța.

În perioada iulie 2021 – noiembrie 2021 a fost detașat – Director General Delegat– Direcția generală gestionare servicii publice,Primăria municipiului Constanța, după ce anterior timp de trei luni a fost detașat – Sef Serviciu spatii verzi – Direcția generală gestionare servicii publice, Primăria municipiului Constanța.

În perioada ianuarie 2021-aprilie 2021 a fost detașat – Director Executiv Adjunct – Direcția generală gestionare servicii publice, Primăria municipiului Constanța, iar în perioada noiembrie 2020 – decembrie 2020 a fost detașat – Sef Serviciu spatii verzi – Direcția generală gestionare servicii publice, Primăria municipiului Constanța.

În perioada decembrie 2019 – noiembrie 2020 a fost comisar șef adjunct la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor – Comisariatul Regional Galați – Comisariatul Județean Constanța

În perioada august 2019 – decembrie 2019 a mai ocupat funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Constantinescu a mai candidat și în 2020 ca independent susținut de PUSL la Primăria Constanţa, după ce a demisionat din PSD.

Așa cum arătam mai sus, după alegerile locale din septembrie 2020, a lucrat timp de mai multe luni în cadrul Primăriei Constanţa, condusă de liberalul Vergil Chiţac, fiind directorul Direcţiei Servicii Publice.

În toamna lui 2021, a plecat din primărie şi s-a întors în fruntea Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa.

La finalul anului 2021, Horia Constantinescu s-a reînscris în PSD Constanţa, în care activează de peste 20 de ani.
 

Candidatul PSD la primăria Constanța este nașul de cununie al lui Andrei Năstase și, la rândul său, Andrei Năstase a botezat unul dintre copiii lui Constantinescu.

L-a apărat pe Liviu Dragnea la ÎCCJ, în octombrie 2017, și s-a declarat prieten drag al lui Nicușor Constantinescu (n.r. ex președinteleCJ Constanța, în prezent condamnat).
 
AVEREA ȘI INTERESELE
 
Horia Constantinescu poartă ceasuri Bulgari, Lecoultre și Ulysse Nardin, în valoare de peste 100.000 de lei

Potrivit declarației de avere completate în mai 2023, Horia Miron Constantinescu, având funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului nu deține terenuri, locuințe sau autoturisme.

Acesta a menționat că deține colecții de ceasuri Bulgari, Lecoultre și Ulysse Nardin, în valoare de peste 100.000 de lei, dobândite în perioada 2002-2018.   

În data de 21 aprilie 2022 a vândut unei persoane fizite un bun imobil pentru care a primit suma de 470.000 de lei.

La rubrica plasamente și investiții a menționat că deține 50% din părțile sociale ale societății Soft On Road Services, a acordat un împrumut în nume personal de 40.500 de lei către aceeași societate, deține 100% din acțiunile de la Rock Stand in Finance INC Panama, 100% din acțiunile de la ADS Wood Holding Panama și a acordat un împrumut în nume personal de 2.841.319 lei către Agrement serv.

În anul precedent a primit de la Macrina Constantinescu decontări de cheltuieli, sultă în valoare de 112.000 lei și a încasat  un venit de la ANPC de 109.994 lei.

În declarația de interese completată în mai 2023 a menționat calitatea de membru în Asociația pentru Cooperarea Antreprenorială Drepturile Omului Mediere și Arbitraj, precum și calitatea de asociat la Soft On Road Services și acționar la Rock Stand in Finance INC Panama și ADS Wood Holding Panama.   

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii