Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:52 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Daraban, noul președinte al Camerei de Comerț „Vom fi transparenţi şi vom evita orice încercare de a fi atraşi în jocuri politice”

ro

06 Jun, 2014 18:34 2466 Marime text
Adunarea Generală a Membrilor Camerelor de Comerţ şi Industrie a României întrunită azi, 6 iunie 2014, la sediul CCIR, Aula Candelabrelor, l-a ales pe Mihai Daraban în funcţia de Preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României cu un număr de 34 de voturi pentru din totalul de 39 de voturi valid exprimate de către membrii de drept.

Celelalte categorii de membrii cu drept de vot consultativ şi-au exprimat votul astfel:

-         Membri asociaţi: 15 voturi pentru şi unul anulat din totalul de 16 prezenţi

-         Membri de onoare: 6 voturi pentru şi niciunul împotrivă  din totalul celor 6 membri de onoare prezenţi.

Totodată, Colegiul de Conducere convocat după Adunarea Generală, l-a ales pe Nicolae Tudorescu, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Mehedinţi, în funcţia de Vicepreşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi membru în Biroul de Conducere, pe locul rămas vacant.

Tudorescu a fost ales cu un număr de 22 de voturi valid exprimate pentru din totalul de 22 de membri ai Colegiului de Conducere prezenţi.

Adunarea Generală a îndeplinit cvorumul necesar desfăşurării şi adoptării hotărârilor. Au participat un număr de 61 de membri din totalul de 85 din care 39 de Camere De Comerţ Şi Industrie judeţene, 16 membri asociaţi şi 6 membri de onoare.

La finalul Adunării Generale noul preşedinte al CCIR a declarat: „Intenţia noastră este aceea de a intra într-un proces de consolidare a imaginii publice după evenimentele care l-au implicat pe fostul preşedinte. Vrem să reluam legăturile normale de colaborare cu instituţiile Statului şi mediul privat. Vrem să avem o bună colaborare cu toţi actorii instituţionali, cu mediul de afaceri şi cu toate organizaţiile care au un cuvânt de spus în materia legislaţiei economice inclusiv partidele reprezentate în Parlament. Vrem să devenim principalul generator de dezbatere legată de politicile economice şi vă asigur că vocea noastră se va auzi ori de câte ori interesele oamenilor de afaceri vor fi afectate, fie de decizia, fie de indecizia unor instituţii cu responsabilităţi în domenii sectoriale. Vom fi parteneri deschişi şi transparenţi şi vom evita orice încercare de a fi atraşi în jocuri politice”.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii