Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consulul general al Republicii Turcia la Constanţa, Uygar Mustafa Sertel, în vizită la CCINA. Ce subiecte au fost dezbătute (galerie foto)

ro

20 May, 2017 00:00 2439 Marime text
Conducerea Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa, reprezentată de Mihai Daraban, preşedintele CCINA Constanţa şi preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, şi de Ion Dănuţ Jugănaru, directorul general al CCINA, a primit, ieri, vizita E.S. Uygar Mustafa Sertel, consulul general al Republicii Turcia la Constanţa. Aceasta s-a dorit a fi o vizită de curtoazie, de cunoaştere şi de exprimare reciprocă a sprijinului acordat companiilor constănţene şi turceşti în dezvoltarea activităţii lor.
 
Consulul general al Turciei a fost foarte încântat de primirea sa la sediul Camerei de Comerţ Constanţa, afirmând că este o mare plăcere să observe buna colaborare pe care Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură o are cu Turcia. Totodată, Uygar Mustafa Sertel şi-a exprimat dorinţa de a susţine intensificarea relaţiilor economice între firmele din Dobrogea şi cele din Turcia.
 
Preşedintele Mihai Daraban a afirmat, la rândul său, că Republica Turcia este cel mai mare investitor în România din afara Uniunii Europene şi că firmele constănţene cu capital turcesc sunt, de fapt, companii româneşti care se bucură de aceleaşi facilităţi şi drepturi europene ca oricare altă firma autohtonă. De asemenea, preşedintele s-a referit şi la cele două domenii de interes, atât pentru România, cât şi pentru Turcia, şi anume turismul şi agricultura, Turkish Airlines având un rol important în conexiunea aeriană a celor două ţări.
 
În încheierea vizitei, E.S. Uygar Mustafa Sertel a mulţumit conducerii CCINA şi a afirmat că a fost o plăcere vizita la Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa şi că va depune toate eforturile pentru a sprijini comunitatea turcă în dezvoltarea afacerilor în Dobrogea.
 
Mihai Daraban l-a asigurat pe consulul general că atât Camera de Comerţ şi Industrie a României, cât şi întreg sistemul cameral se vor implica profund şi vor acorda tot sprijinul firmelor turceşti care vor dori să investească în România, iar CCINA Constanţa va continua o colaborare eficientă şi pe viitor cu Consulatul General al Republicii Turcia la Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii