Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:22 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Daraban, Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României , despre cum trecem iarna și un nou CET la Constanța

ro

19 Aug, 2022 14:09 1572 Marime text
 Mihai Daraban, Președinte Camera de Comerț și Industrie a României a participat la evenimentul Constanța Smart Energy Expo 2022.

Acesta a vorbit despre problematica energiei.

„La Constanța ne calificăm din toate punctele de vedere la capitolul energie verde. Este un domeniu a cărui evoluție tehnologică depinde de ce se întâmplă în piață convențională. Acum ne aflăm într-o perioadă în care tarile producător energie convențională se arată de orice criză, menționez prețul sus, dar fără îndoială cercetarea în domeniu va lua amploare. Din păcate suntem condiționați de importul de energie. Asa că trebuie să punem sănătatea pe primul loc și să dezvoltăm aceste energii verzi.”

Eu dacă aș fi guvernant m-aș axa exclusiv pe această problematică a energiei. Nu aș mai vorbi de pensii sau de salarii. Pur și simplu prioritatea energetică este terminarea celor două reactoare de la Cernavodă. Despre vorbim când vine vorba despre dependență și independență energetică. Rămâne de văzut ce se întâmplă cu Dunărea.Navigabilitatea lasă de dorit. Specialiștii cei mai mari ai României spun că reactoarele 1,2,3,4 nu vor funcționa niciodată concomitent cu debitele actuale ale Dunării pe timp de normalitate ale debitelor.
 
Trebuie revenit la anumite sectoare care produceau energie clasică. Avem o capacitate nominală în România, la 20.000 de mgv, dar producem vreo 7000. Mă refer și la cărbuni în primă fază.

 
Apă avem, trebuie să aducem Dunărea în niște granițe normale

Ne prind aceste crize internaționale când închisesem multe capacități de producție.
 
Gaz de șist nu am avut exploatabil comercial. Aveam, dar disipate, nu te puteai baza pe el. Vorbim de premiere tehnologice, nu am văzut mai mult decât ce s-a spus în spațiul media. Să se asigure debitele de răcire și să nu ne mai văicărim că avem secetă.
 
Apă avem, trebuie să aducem Dunărea în niște granițe normale.
 
Să mulțumim celui de sus că suntem mebrii UE și Nato. Aveam această caracteristică de subcontractori. Nu vom fi lăasați de izbeliște., a mai spus Daraban. 

 
 Un nou CET la Constanța

Dacă se merge concomitent cu interzicerea centralelor de apartament, va funcționa. Dacă se face un CET nou dar oamneii preferă individualismul energetic și fiecare ți va face centrală de apartament, va fi o investiție inutilă. Oamenii vor să aibe aceste control al consumului, în casă. , a spus Daraban. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii