Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:36 01 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Franța în „război împotriva terorismului” Primul număr al lui Charlie Hebdo după atentate

ro

14 Jan, 2015 08:31 1722 Marime text
 
Supraviețuitorii masacrului de la Charlie Hebdo lansează astăzi primul număr al revistei după atentat, înfățișând pe prima pagină un Mahomed înlăcrimat după atacurile care au bulversat Franța, „intrată în război împotriva terorismului”, relatează AFP, citat de Agerpres.

La o săptămână după atacul împotriva sediului său de săptămâna trecută (soldat cu 12 morți), revista satirică a anunțat un tiraj de trei milioane de exemplare (față de cele 60.000 în mod obișnuit), între care versiuni în limbi străine (engleză, turcă, spaniolă).

Din Europa până în Australia, numeroase ziare din lume au reprodus această pagină întâi a unui număr special, pregătit în sediul cotidianului de stânga Liberation. Deasupra caricaturii profetului pe fond verde, culoarea islamului, titlul „Totul este iertat” contrastează cu conținutul adesea feroce al revistei.

Dar portretul profetului ținând pancarta „Je suis Charlie”, agitată de aproape patru milioane de manifestanți duminică pe străzile din Franța, provoacă deja reacții în lumea musulmană.


Sursa: Agerpres
Sursa foto: metropotam.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii