Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:07 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reporteri fără frontiere 67 de jurnaliști au fost uciși în 2015

ro

29 Dec, 2015 08:53 1890 Marime text
Șaizeci și șapte de jurnaliști au fost uciși în întreaga lume în anul 2015 din cauza profesiei lor, în special în Franța, a treia cea mai afectată țară la acest capitol în urma masacrului comis în redacția săptămânalului satiric Charlie Hebdo, potrivit unui bilanț anual realizat de organizația neguvernamentală Reporteri fără frontiere.

De asemenea, 27 de "jurnaliști-cetățeni (bloggeri) și șapte colaboratori media au fost asasinați, potrivit RSF, care cere numirea "fără întârziere a unui reprezentant special pentru protecția jurnaliștilor pe lângă secretarul general al Națiunilor Unite". În 2014, 66 de jurnaliști au fost uciși, potrivit aceleiași organizații, citate de AFP.

În fruntea țărilor celor mai periculoase pentru jurnaliști în acest an figurează Irakul și Siria, urmate de Franța, Yemen, Sudanul de Sud, India, Mexic și Filipine.

RSF enumeră astfel nouă jurnaliști uciși în Irak în 2015, la fel ca în Siria, și opt în Franța printre cele 12 victime ale atacului jihadist împotriva Charlie Hebdo la 7 ianuarie.

Din 2005, cel puțin 787 dintre jurnaliști au fost uciși din cauza profesiei lor.

Sursa foto: stiri.rol.ro

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii