Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:55 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cât ne va costa întreţinerea la iarnă Cele mai scumpe facturi vor fi la Constanţa

ro

24 Sep, 2013 13:58 2089 Marime text
Meteorologii ne-au avertizat că ne aşteaptă o iarnă grea, aşa că populaţia trebuie să se gândească încă de pe acum la facturile pentru energia termică.

Potrivit România TV, preţurile nu sunt aceleaşi pentru toţi, fiind diferite între judeţe. Astfel, cel mai mare preţ al energiei termice este plătit de locuitorii din Constanţa, 358 lei pe gigacalorie.



Anotimpul rece se apropie, iar meteorologii ruşi spun că va fi cea mai geroasă iarnă din ultimul secol, ceea ce înseamnă că anul acesta vor fi pornite caloriferele mai devreme, populaţia va consuma mai multă căldură, iar acest lucru se va vedea în costul facturilor.

Potrivit România TV, cea mai scumpă factură va fi plătită de constănţeni, 368 lei/gigacalorie. Foarte mult vor plăti şi locuitorii din Timişoara, Arad sau Galaţi, unde gigacaloria este peste 250 de lei.

La polul opus se află clujenii, care vor avea anul acesta cea mai ieftină căldură, 165 lei/gigacalorie. Nici bucureştenii nu stau rău, preţul gigacaloriei fiind în Capitală de 169 lei.

În România, peste 1,4 milioane apartamente sunt racordate la sistemele de termoficare, iar dintre acestea, mai mult de o treime se află în Capitală.

Citeste mai mult pe RTV.NET
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Marian 05 Nov, 2018 21:55 Este numai inceputul consecintelor liberalizarii pretului la gazele naturale, facuta dupa ureche, sau din alte considerente , de ANRE si aprobate.In spiritul transparentei , pot fi facute publice tarifele reale ale gazului natural utilizate pentru productia energiei electrica atat de OMV-PETROM cat si de ROMGAZ ?putem cunoaste costul de productie al energiei electrice la OMV si ROMGAZ ?presupun ca nu, atentie tarifele si costurile de productie reale, reale, reale.Poate se sacrifica si introduc pe hartie pretul gazului natural cu valoare mai mare decat cel contractat cu societatile de termoficare.Asteptam, dar cred ca de pomana.Presupun ca sunt date confidentiale ale societatilor si nu pot fi facute publice,fapt pentru care nu trebuie sa ne mire ca va plati populatia la Gcal de se va speti, sau nu va plati si uite asa falimentam toate termoficarile si vom umple spitalele cu oameni bolnavi.Dar rezolva ME problemele termoficarilor, mai ales in Bucuresti,asa cum se prevede in proiectul strategiei energetice,prin regenerabile-soare,biogaz,ape termale,gunoaie si alte poveti SF frumoase pentru copii.