Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:27 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De la 1 aprilie prețul aprobat este de 1.800 de lei Primăria analizează prelungirea subvenției gigacaloriei pentru abonații Termoficare Constanța SRL

ro

15 Mar, 2023 17:54 2115 Marime text
Constanța este singurul oraș din țară unde subvenția la energie termică nu se acordă tot timpul anului, așa cum se întâmplă în București, Oradea, Iași, Craiova, Timișoara, etc.

În fapt, administrația locale a instituit din 2014 la Constanța un sistem de subvenționare a căldurii doar pe timpul sezonului rece.
 
Prin lege prețul local e apanajul Primăriei.

De la 1 aprilie 2023, potrivit unei hotărâri adoptate de Consiliul Local Municipal a aprobat un preț al  gigacaloriei de 1.801,91 de lei/Gcal.  O sumă exorbitantă pentru buzunarelor celor mai mulți dintre constănțeni.

Dacă se vor identifica surse de finanțare, Primăria Constanța ia în calcul să subvenționeze și după 1 aprilie a.c. prețul gigacaloriei, astfel încât populația să plătească în continuare tariful de 450 lei.  Zilele acestea se așteaptă un anunț oficial în acest sens din partea administrației Chițac.

Această subvenție ar putea fi păstrată cel puțin până la finalizarea lucrărilor de reabilitare ale rețelor termice, deoarece pe măsură ce vor fi date în funcțiune noile conducte magistrale prețul gigacaloriei trebuie să scadă și o dată cu ea și suma cu care municipalitatea susține partea de subvenție pentru populație.

Prelungirea acordării subvenției trebuie însă votată în Consiliul Local Municipal iar societatea Termoficarea Constanța SRL va produce documentația necesară.
 

PRECIZĂRI:
         

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii