Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:38 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vergil Chițac - „Mă bazez pe sprijinul Guvernului României pentru plata subvenției la gigacalorie în această iarnă”

ro

31 Aug, 2022 17:42 1395 Marime text



Deși se declară mulțumit de modul în care se desfășoară lucrările de reabilitare a rețelelor termice etapa I din municipiul Constanța, primarul Vergil Chițac spune că costurile de încălzire vor fi destul de mari în sezonul rece.

Motivul? Lucrările nu vor putea continua concomitent cu furnizarea agentului termic. Astfel pe timpul iernii, lucrările vor fi stopate. Între timp se desfășoară licitațiile pentru celelalte etape de modernizare a reţelelor termice primare/transport a energiei termice din municipiul Constanţa.

Oprirea lucrărilor vine și cu costuri la fel de mari pentru încălzire, tocmai de aceea, Vergil Chițac a spus că se bazează pe sprijinul guvernului pentru o parte din banii pe care trebuie să îi plătească pentru subvenție.

Astăzi, Consiliul Local a aprobat bilanțul energetic pentru 2021. Din care reiese că prețul real al gigacaloriei este 1.640 lei iar diferența între această sumă și cea 1.326,03 lei aprobată recent de trebuie acoperită. Suma este destul de măricică și depinde de cât de grea va fi iarnă”, a declarat primarul Vergil Chițac.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii