Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:57 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța, cel mai mare preț la gigacalorie Pentru a-și păstra clienții din sistemul centralizat, Primăria a prelungit subvenția până la sfârșitul anului 2023!

ro

01 Apr, 2023 16:07 3557 Marime text
 
  • Consilierii locali constănțeni au aprobat, în ultima ședință de Consiliu Local prețul local pentru populație al energiei termice furnizate de societatea Termoficare Constanţa SRL şi a subvenției acordate populației pentru perioada 01.04.2023-31.12.2023
  • Astfel, de la 1 aprilie și până la finele anului, populația va plăti 450 de lei pentru o gigacalorie, iar diferența, de până la 1.802 lei, o va suporta Primăria
  • Reprezentanții societății de termoficare consideră că prețul gigacaloriei va scădea odată cu înlocuirea conductelor vechi cu altele noi, lucrări care ar urma să fie finalizate abia la sfârșitul anului viitor
 
Consilierii locali constănțeni au aprobat, în ultima ședință de Consiliu Local prețul local pentru populație al energiei termice furnizate de societatea Termoficare Constanţa SRL şi a subvenției acordate populației pentru perioada 01.04.2023-31.12.2023.
Astfel, de la 1 aprilie și până la finele anului, populația va plăti 450 de lei pentru o gigacalorie, iar diferența, de până la 1.802 lei, o va suporta Primăria.
În sistemul centralizat de termoficare au rămas aproximativ 30.000 de clienți.
Constanța era singurul oraș din țară unde subvenția la energie termică nu se acorda tot timpul anului, așa cum se întâmplă în București, Oradea, Iași, Craiova, Timișoara, etc.
Administrația locală a instituit din 2014 la Constanța un sistem de subvenționare a căldurii doar pe timpul sezonului rece.
Reprezentanții societății de termoficare consideră că prețul gigacaloriei va scădea odată cu înlocuirea conductelor vechi cu altele noi, lucrări care ar urma să fie finalizate abia la sfârșitul anului viitor.
În plus, municipalitatea a primit finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Măsura de investiții 3 pentru Dezvoltarea de capacităţi de producţie pe gaze, flexibile și de înaltă eficienţă, pentru cogenerarea de energie electrică și termică (CHP) în sectorul încălzirii centralizate, în vederea reducerii nivelului de dioxid de carbon din atmosferă.
Valoarea totală a proiectului este de 742.921.672,15 lei, iar valoarea eligibilă este de 430.696.492,09 lei.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
De la 1 aprilie prețul aprobat este de 1.800 de lei Primăria analizează prelungirea subvenției gigacaloriei pentru abonații Termoficare Constanța SRL

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii