Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:34 25 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autoritatea Electorală Permanentă controlează legalitatea finanțării materialelor de publicitate politică

ro

01 Feb, 2016 18:26 644 Marime text
 
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a transmis în urmă cu o oră pe pagina de Faceboo că a început controale în București și în alte orașe din țară pentru a verifica legalitatea finanțării materialelor de publicitate politică.
 
AEP îi invită pe cetățeni să trimită sesizări cu privire la astfel de materiale.
 
„Acțiunile preelectorale de publicitate sau promovare politică sunt reglementate de legislația în materia publicității, aplicabilă tuturor entităților, cum ar fi, de exemplu, Legea nr. 185/2013 privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate, cu modificările şi completările ulterioare. În această situație, amplasarea materialelor de publicitate politică este condiționată, după caz, de avizele sau autorizațiile emise de autoritățile locale.
Acțiunile de publicitate sau promovare electorală sunt reglementate de legislația electorală care conține reguli stricte referitoare la formatul materialelor de propagandă electorală, locul în care acestea pot fi amplasate și competența birourilor electorale de circumscripție privind modul de desfășurare a campaniei electorale. Prin urmare, legislația electorală se aplică numai acțiunilor de publicitate efectuate de către competitorii electorali după anunțarea oficială a datei alegerilor.
În ceea ce privește publicitatea politică și publicitatea electorală, competențele AEP se reduc strict la controlul legalității finanțării acestora. Din această perspectivă, AEP a demarat deja controale la nivelul municipiului București și al altor orașe din țară, pentru a verifica legalitatea finanțării materialelor de publicitate politică, unele dintre acestea fiind amplasate încă de la sfârșitul anului trecut. Rezultatele controalelor, în măsura în care se constată nereguli, vor fi făcute publice pe site-ul AEP.
AEP apreciază participarea și implicarea cetățenilor, materializate în sesizări privind materialele de publicitate politică expuse în această perioadă. Astfel de sesizări, în măsura în care sunt însoțite de fotografii, sunt foarte utile pentru identificarea cheltuielilor partidelor politice și verificarea legalității acestora”, scrie pe pagina de socializare  Autorității Electorale Permanente.
 
Sesizările cetățenilor dar și fotografiile aferente pot fi transmise la adresa de e-mail: office@roaep.ro sau office.sg@roaep.ro.
 


Sursa foto: Facebook - Autoritatea Electorală Permanentă

Ti-a placut articolul?

Comentarii