Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:00 25 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegerilocale2020 AEP anunță tragerea la sorți computerizată a președinților birourilor secțiilor de votare. Când va fi tragerea pentru Constanța

ro

10 Sep, 2020 18:37 1612 Marime text
  • Pentru Constanța, ședința a fost programată să se desfășoare pe 12 septembrie,de la ora 10.00, la sediul Consiliului Județean Constanța.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) aduce la cunoștința opiniei publice programarea ședințelor publice din data de 12 septembrie 2020 în care vor fi desemnați, prin tragere la sorți computerizată, președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare din țară și locțiitorii acestora, pentru alegerile locale din 27 septembrie.

Pentru Constanța, ședința a fost programată să se desfășoare pe 12 septembrie,de la ora 10.00, la sediul Consiliului Județean Constanța.

Iată informațiile furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă:

Precizăm că, potrivit legislației în vigoare, președintele biroului electoral al secției de votare și locțiitorul acestuia sunt desemnați de către AEP, în ședință publică, prin tragere la sorțic omputerizată, organizată la nivel județean sau al municipiului București, pe funcții, dintre persoanele înscrise în corpul experților electorali, cu domiciliul sau reședința în județul respectiv, pe baza criteriului apropierii domiciliului sau reședinței de sediul secției de votare, precum și pe baza criteriului studiilor absolvite.

În cazuri de forță majoră, înlocuirea președinților birourilor electorale ale secțiilor de votaresau a locțiitorilor acestora se realizează de AEP, prin tragere la sorți computerizată, dintre persoanele înscrise în corpul experților electorali, cu domiciliul sau reședința în județul respectiv, cu aplicarea corespunzătoare a criteriilor enunțate mai sus.

Rezultatul tragerii la sorți se consemnează în procese-verbale semnate de reprezentanții AEP și președinții birourilor electorale de circumscripție, care se aduc la cunoștință publică prin afișare pe site-ul Autorității, respectiv la sediile birourilor electorale de circumscripțieși pe site-urile acestora.

Corpul experților electorali este o evidenţă permanentă a persoanelor care pot deveni preşedinţi ai birourilor electorale ale secţiilor de votare sau locţiitori ai acestora, înființată, gestionată și actualizată de către AEP. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii