Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:01 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă privind participarea AEP la webinarul organizat de IFES in data de 25 februarie 2021

ro

25 Feb, 2021 11:36 1310 Marime text
Comunicat de presă privind participarea Autoritӑții Electorale Permanente la webinarul cu tema „Dialogul judiciar la nivel mondial și lansarea bazei de date online a hotărârilor judecătorești”, organizat de Fundația Internațională pentru Sisteme Electorale 
 
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) participă astӑzi, 25 februarie 2021, la webinarul cu tema Dialogul judiciar la nivel mondial și lansarea bazei de date online a hotărârilor judecătorești, organizat de Fundația Internațională pentru Sisteme Electorale (IFES).Evenimentul ȋși propune sӑ analizeze ansamblul specific alegerilor, unde guvernarea și stabilitatea pot fi compromise, precum și eventuale cazuri ȋn care judecătorii pot fi supuși unei presiuni politice acerbe atunci când iau hotărâri care privesc domeniul electoral. Totodatӑ, aceste ipoteze pot afecta semnificativ nivelul de încredere al pӑrților interesate privind chestiunile juridice de natură electorală, chiar dacă alegerile se desfășoară fără incidente.  

Obiectivul principal al webinarului este sӑ ofere rӑspunsuri la ȋntrebӑri pregnante precum: Care sunt temele comune care apar în hotărârile judecătorești din întreaga lume privind domeniul electoral? Cum răspund judecătorii la nivel global la aceste provocări? Care este rolul acestora în disputele pre-electorale și  post-electorale?

AEP este reprezentatӑ la acest eveniment de domnul Daniel Duțӑ, directorul general al Departamentului logistică și resurse electorale.

IFES este o organizație internaționalӑ care promovează democrația ȋn ȋntreagӑ lume și colaborează cu societatea civilă, instituțiile publice și sectorul privat pentru a construi democrații reziliente.
 
Direcția comunicare
25.02.2021
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii