Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:42 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dumitru Timofte nu mai este primarul localității Nicolae Bălcescu! Prefectul a semnat azi Ordinul privind încetarea mandatului

ro

20 Oct, 2022 13:44 2041 Marime text


Astăzi a fost semnat Ordinul privind constatarea încetării de drept a mandatului lui Dumitru Timofte, primarul din Nicolae Bălcescu!
 
Conform surselor noastre, în termen de 10 zile, Dumitru Timofte poate contesta ordinul, însă dacă nu o face, Prefectura Constanța va înștiința Autoritatea Electorala Permanentă în vederea necesității organizării de alegeri pentru funcția de primar.
 
Până atunci, atribuțiile lui Dumitru Timofte sunt preluate așadar de către viceprimarul localității Lucian Constantin.
 
Amintim că Dumitru Timofte, primarul din Nicolae Bălcescu, acuzat de fals intelectual și de instigare la fals intelectual, a fost condamnat definitiv, săptămâna trecută, de Curtea de Apel Constanța, la un an și opt luni de închisoare cu suspendare.
 
Pe lângă decizia de condamnare, judecătorii instanței de apel i-au aplicat edilului pedeapsa accesorie a interzicerii exerciţiului drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a,b Cod penal - a) dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice și b) dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.
 
Edilul a fost obligat ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanța, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Curtea de Apel motivează condamnarea definitivă a lui Dumitru Timofte, primarul din Nicolae Bălcescu!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii