Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:16 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Președintele AEP, vizat de o anchetă a ANI. Se cercetează angajarea cumnatei sale în cadrul instituției (document)

ro

31 Aug, 2021 20:38 2359 Marime text
  • Președintele AEP afirmă că i s-au cerut documente din partea ANI, însă neagă că ar fi semnat angajarea rudei din Craiova.
Constantin-Florin Mitulețu-Buică, președintele Autorității Electorale Permanente, este investigat de Agenția Națională de Integritate, sub suspiciunea că și-ar fi angajat comnata la Biroul teritorial Dolj al AEP.

Președintele AEP afirmă că i s-au cerut documente din partea ANI, însă neagă că ar fi semnat angajarea rudei din Craiova, care și-a dat recent demisia din funcție, informează Digi 24.

„Este o problemă personală și nu vă pot da detalii despre problemă.

Am primit o solicitare de la ANI, dar nu are legătură cu ceea ce spuneți dumneavostră. Pur și simplu au fost solicitate documentele despre activitatea mea. Din acele documentele nu reiese o legătură.

Nu e niciun conflict de interese sau incompatibilitate”, a declarat Constantin-Florin Mitulețu-Buică, pentru Digi 24.


UPDATE

Potrivit ultimei declarații de avere publicate pe site-ul AEP, Constantin-Florin Mitulețu-Buică a menționat că deţine două terenuri situate în localitatea Craiova, județul Dolj, obținute în anul 2011, respectiv 2017 prin contract de vânzare-cumpărare.

De asemenea, deține o casă de locuit împreună cu Mitulețu-Buică Tatiana, în localitatea Craiova, județul Dolj, obținută în anul 2018 prin contract de vânzare-cumpărare.

Acesta a menționat că deține și un autoturism marca Renault Captur, an de fabricație 2019, obținut prin contract de vânzare-cumpărare.

La categoria „Conturi şi depozite bancare, fonduri de investiţii, forme echivalente de economisire şi investire, inclusiv cardurile de credit”, Constantin-Florin Mitulețu-Buică a precizat că deține un depozit bancar în euro, deschis în anul 2014, în valoare de 2.368,10 euro la banca BRD Group Societe Generale și un depozit bancar în lei, deschis în anul 2015, în valoare de 149.823,09 lei, la banca BRD Group Societe Generale.La categoria „Venituri ale declarantului şi ale membrilor săi de familie, realizate în ultimul an fiscal încheiat” Constantin-Florin Mitulețu-Buică a declarat venituri de la Autoritatea Electorală Permanentă, reprezentând o indemnizație în valoare de 153.312 lei. De asemenea, a declarat venituri din drepturile salariale ale soției sale, Mitulețu Buică Tatiana, de la Camera Deputaților, în valoare de 65.323 lei. A menționat și venituri din alte surse, astfel: diurnă în valoare de 122.306 lei provenind de la Autoritatea Electorală Permanentă, două indemnizații în valoare de 18.900 lei, respectiv 21.825 lei de la Autoritatea Electorală Permanentă și venituri din alocația de stat a copilului său în valoare de 1.872 lei.

În ultima declarație de interese publicată pe site-ul AEP, Constantin-Florin Mitulețu-Buică a menționat calitatea de membru în cadrul Colegiului Consilierilor Juridici Dolj.

PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

În secţiunea „Documente“ a acestui articol puteţi vizualiza declaraţia de avere şi cea de interese ale lui Constantin-Florin Mitulețu-Buică

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii