Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:51 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Audit premergator delegarii serviciilor de la Judetean Laurentiu Marin - „Femeile de serviciu costa spitalul 106.000 euro lunar si nu se vede"

ro

20 Jul, 2010 01:24 1888 Marime text
decupaj_laurentiu_marin2.jpgMembrii Consiliului de Administraţie al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa s-au întrunit ieri, în şedinţă oficială, pentru prima dată de la preluarea managementului unităţii spitaliceşti de către Consiliul Judeţean Constanţa.

La întrunire au participat Laurenţiu Marin - reprezentantul în CA al preşedintelui CJC Nicuşor Constantinescu, Boris Parpală şi Carmen Vasile - reprezentanţii CJC, Constantin Dina, directorul Direcţiei de Sănătate Publică - reprezentant al Ministerului Sănătăţii, prof. univ. dr. Petru Bordei, decanul Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii „Ovidius", reprezentanţii Sanitas Constanţa, Colegiului Medicilor şi Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.

Pe lângă propunerile de restructurare înaintate de către reprezentanţii CA, s-a aprobat efectuarea unui audit asupra costurilor de asigurare a unor servicii precum întreţinerea unităţii sanitare, asigurarea pazei, spălătoria şi serviciul de curăţenie.

Potrivit reprezentantului desemnat de preşedintele CJC, Laurenţiu Marin, toate aceste servicii vor fi delegate unor firme specializate, însă cu condiţia păstrării personalului de deservire din spital. „S-a făcut un clacul şi s-a ajuns la concluzia că salariile femeilor de serviciu, care sunt aproape 300 la număr, mai exact 296, costă spitalul 106.000 euro lunar, or acest lucru nu este normal având în vedere cum arată spitalul. În aceste condiţii, ar fi fost de aşteptat ca înăuntru să lucească de curăţenie", a afirmat Laurenţiu Marin. Acesta a precizat că propunerile de restructurare cu 10% a medicilor, cu 20% a posturilor de asistente şi cu 2% a celor de infirmiere, au fost înaintate şi sindicatelor şi structurilor asociative ale cadrelor medicale, pentru a fi studiate. „În zece zile aşteptăm soluţii de la dumnealor sau contrapropuneri. Poate găsim soluţii să ţinem oamenii, însă situaţia arată destul de rău, având în vedere faptul că pentru acest an Casa (n.r. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate) mai are 35 milioane RON, iar 37 milioane RON sunt numai salariile cadrelor medicale", a adăugat Laurenţiu Marin.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cristi 20 Jul, 2010 08:17 asta e prost? au femeile de serviciu 1500 de lei salariu?
  • hagi 19 Jul, 2010 22:12 Bai,au cat secretarele care le-ai avut tu la Apele Romane,si cu consilieri tai electricieni!!