Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:41 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

23.000 de tuburi de ţigarete au fost confiscate de către poliţişti

ro

08 Jul, 2016 08:29 1716 Marime text
Poliţiştii din Buzău au ridicat peste 23.000 de tuburi goale de țigarete cu filtru de diferite mărci, peste 6.000 de țigarete confecționate artizanal, 8 dispozitive de injectat tuburi şi peste 4 kilograme de tutun, în urma a 5 percheziții efectuate în județul Buzău. /5 persoane au fost aduse la audieri.

La data de 7 iulie a.c., peste 15 poliţişti de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău au efectuat 5 percheziții la persoane bănuite de comiterea infracțiunii de producere și comercializare de produse accizabile ce intră sub incidența regimului de antrepozitare, în afara unui antrepozit fiscal autorizat.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 23.371 de tuburi goale țigarete cu filtru de diferite mărci, 6.311 de țigarete confecționate artizanal, 8 dispozitive de injectat tuburi, 4 kilograme de tutun, precum și înscrisuri care atestă activitatea infracțională.
Activităţile au fost desfăşurate în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Buzău sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pătârlagele.

În cadrul aceluiași dosar penal, s-a stabilit că până în prezent persoanele bănuite au confecționat și comercializat 360.950 de țigarete.
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 140.000 de lei.
5  persoane,  cu vârste cuprinse între 56 și 71 de ani, bănuite în cauză, au fost conduse la audieri.
Polițiștii continuă cercetările, pentru stabilirea întregii activități infracționale și recuperarea prejudiciului.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii