Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:40 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Dobrogea144 Silviu Iulian Coșa, prefectul județului Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

ro

14 Nov, 2022 00:00 1866 Marime text

 
Cu ocazia aniversării a 144 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mamă, Silviu Iulian Coșa, prefectul județului Constanța, a transmis următorul mesaj de Ziua Dobrogei:
 
Acum 144 de ani, poporul român regăsea piesa lipsă dintr-un angrenaj care mai avea nevoie de elemente identitare. Acum 144 de ani, Dobrogea revenea acasă, cu tot bagajul unic de cultură, oameni și locuri. România de astăzi ar fi fost mult mai săracă fără regiunea din care facem parte. Ca un exercițiu de imaginație, gândiți-vă cum ar fi arătat țara noastră fără litoral, fără deltă, fără munții Hercinici, fără cetățile istorice. Dar mai ales, fără minunații oameni care au învățat să trăiască împreună, indiferent de religie, origine sau obiceiuri.
 
Dobrogea este perla României, fapt care nu trebuie omis nici măcar o dată. Să fim mândri că facem parte dintr-o comunitate care, în ciuda tuturor pronosticurilor, a ajuns să fie una dintre cele mai unite din țară. Dobrogenii știu despre ce vorbesc, despre sentimentul de comuniune și apartenență, cum numai aici poți găsi. La 144 de ani de Dobrogea, consider că regiunea încă nu și-a atins potențialul și sper ca, alături de toți factorii decizionali, să ridicăm, împreună, locul care ne este casă și care ne-a oferit totul. La mulți ani, Dobrogea!
 
 
Sursa foto: Instituția Prefectului – Județul Constanța
 
Citește și:  #sărbătoreșteDobrogea144
 
 
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari