Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Dobrogea144 Dr. Mircea Angelescu, responsabil științific Cetatea Histria, mesaj de Ziua Dobrogei

ro

19 Nov, 2022 16:11 2219 Marime text
 
 
Cu ocazia aniversării a 144 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mamă, Dr. Mircea Angelescu, responsabil științific Cetatea Histria, a transmis următorul mesaj de Ziua Dobrogei:
 
Regiunea pe care ne-am obișnuit să o delimităm geografic, dar mai ales sufletește, între Dunăre și Mare, este una dintre regiunile istorice românești care a exercitat de-a lungul timpului o atracție irezistibilă - Dobrogea este pământul românesc cu cea mai mare densitate a vestigiilor arheologice din toate epocile istorice. De la Hamangia la Dinogeția sau Nufăru și de la Halmyris la Tropaeum Traiani sau la Păcuiul lui Soare, din neolitic până în epoca bizantină  - Dobrogea este Tezaurul arheologiei românești. Este de datoria Academiei Române să asigure reluarea finanțării cercetării șantierelor-simbol ale acestui spațiu.
Histria este cel mai cunoscut și cel mai intens cercetat sit al Dobrogei. Șantier-școală pentru generații de studenți din ultima sută de ani, dintre care mulți au ajuns membri ai elitei intelectuale europene, Histria continuă să reprezinte un simbol al Dobrogei.
Din partea celor implicați în cercetarea celui mai vechi oraș din România și a primului loc în care s-a instaurat democrația, din inimă „La Mulți Ani, Dobrogea!”
 
Dr. Mircea Angelescu,
Responsabil științific
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:  

#Dobrogea144 La mulți ani, Dobrogea! Ziua Dobrogei, la Biblioteca Academiei Române


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari