Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:51 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tomis Spartan Division, zece medalii Andrei Toma, de neoprit. Aur și la categoria 16-17 ani, și la seniori. Victorii fulger! (GALERIE FOTO)

ro

01 Apr, 2022 00:00 2889 Marime text

 
  • La Cupa Danubius, luptătorii clubului din Constanța au obținut cinci medalii de aur, una de argint și patru de bronz.  
 
Luptătorii de la clubul Tomis Spartan Division Constanța au continuat seria participărilor competiționale, astfel că au mers și la Brăila, la ediția a opta a Cupei Danubius, concurs la care sportivii s-au întrecut la Jiu-Jitsu Brazilian.
 
Antrenorul Tomis Spartan Division Constanța, Robert Cîmpean, a îndrumat în întrecere nouă sportivi, iar bilanțul a fost de zece medalii (cinci de aur, una de argint și patru de bronz). Au urcat pe podium: Nicolas Alexandru - aur la 10-11 ani white belt -46 kg, Andrei Tudor - aur la 12-13 ani white belt -78 kg, Ana Tudor - 8-9 ani white belt -36 kg, Andrei Toma - aur la 16-17 ani white belt -60 kg și la adulți white belt -62kg, Radu Purcărea - argint la 8-9 ani grey belt -30 kg, Sonia Vlad - bronz la 8-9 ani white belt -36 kg, Robert Grigorenco - bronz la 6-7 ani white belt -23 kg, Rareș Roncea - bronz la 12-13 ani white belt -78 kg, Alexandru Roncea - bronz la 6-7 ani white belt -38 kg.
 
„Toți sportivii noștri au avut o evoluție foarte bună. Andrei Toma s-a impus și la categoria 16-17 ani, și la seniori, ceea ce e de subliniat, cu atât mai mult cu cât s-a impus prin submisie, iar la categoria sa de vârstă a câștigat toate meciurile în 30 de secunde, pe când la seniori a triumfat în confruntările pe care le-a susținut de fiecare dată într-un minut. El este «Diamantul» de la noi din sală. Ne bucură faptul că lotul competițional al clubului s-a mărit, iar rezultatele sunt din ce în ce mai bune. Sperăm ca pe viitor să fim mai mulți, iar rezultatele să fie și mai bune. Oss!“, a declarat Robert Cîmpean.
 
Bazele clubului Tomis Spartan Division (filială a ICON România), în care se practică în principal Jiu-Jitsu Brazilian, au fost puse în noiembrie 2019. Potrivit Wikipedia, „cunoscut și ca BJJ, după prescurtarea din limba engleză (Brazilian Jiu-Jitsu), acesta este un sport de contact care se bazează pe lupta la sol și care prin folosirea tehnicilor articulare și a strangulărilor îl forțează pe oponent să renunțe la luptă. Pe principiul folosirii cât mai eficiente a tehnicii și în special a pârghiilor, în dauna atributelor fizice (greutate, forță explozivă, alonjă etc.), un practicant fără atribute fizice de excepție are șanse de reușită ridicate în luptă, în fața unui adversar superior din punct de vedere fizic. Stilul a fost creat la începutul secolului 20 de către familia Gracie, în Brazilia. BJJ-ul poate fi practicat si pentru auto-apărare alaturi de alte tehnici de lupta corp la corp, pentru aspectul competițional (Gi și No Gi) sau pentru competițiile de arte marțiale mixte (Mixed Martial Arts sau MMA)“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Robert Cîmpean)
 
Citește și:
 
Micii luptători de la Tomis Spartan Division Constanța
Ana Tudor, o fetiţă de numai opt ani, medaliată cu aur la Jiu-Jitsu Brazilian (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii