Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:07 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A coborât pe locul trei în Liga 1 De câte puncte mai are nevoie FC Viitorul pentru a fi sigură de play-off

ro

03 Dec, 2015 00:00 1592 Marime text


FC Viitorul a înregistrat un rezultat de egalitate, 2-2 în deplasare contra echipei Concordia Chiajna, în etapa a 20-a a Ligii 1. Condusă cu 1-0, formaţia constănţeană a revenit şi a trecut în avantaj, 2-1, dar a fost egalată pe final.
 
Pentru gazde au înscris Giurgiu (13 - din penalty) şi Pena (84), în vreme ce Viitorul a punctat prin A. Chiţu (32) şi Nicoliţă (68). Cea mai controversată fază a partidei s-a petrecut în minutul 74, când Tănase a fost faultat clar în careu, însă arbitrul Adrian Comănescu le-a refuzat inexplicabil constănţenilor penalty-ul. Viitorul a fost la un pas de a da lovitura de graţie în minutul 88, atunci când Nicoliţă a trimis în bară în urma unui corner. Managerul tehnic al Viitorului, Gică Hagi, a mizat pe: Râmniceanu - Benzar, Boli, Mitrea, Cr. Ganea - R. Marin (58 Achim), I. Filip, Aganovic - A. Chițu, I. Hagi (52 Nicoliţă), Fl. Tănase (76 Ţâru). De cealaltă parte, Adrian Falub, principalul Concordiei, a folosit echipa: Matache - Bărboianu, Mamele, Tincu, Bucurică - Purece, Giurgiu, Cristescu (72 Constantinescu) - Serediuc (81 Răducanu), Dina (60 Pena), Lazăr.

Gică Hagi - „Rezultatul este echitabil“

„Sunt fericit, nu supărat, pentru că am 37 de puncte. Rezultatul este echitabil. Un joc care a început prost pentru noi, însă apoi am revenit şi am avut şansa de a câştiga. Am avut meciul în mână. În prima repriză, Concordia ne-a pus în dificultate enorm. Până la urmă, e un punct în deplasare. N-a fost ziua noastră cea mai bună, dar asta e, mergem înainte, suntem la finalul anului. În Liga 1 nu mai există echipe slabe. Am şi spus înainte de meci că echipa din Chiajna are un lot foarte bun, experimentat. Jucăm din trei în trei zile şi nu e uşor. Adversarele ne analizează bine şi îşi iau anumite măsuri. Echipa noastră e în formare, cu jucători care se obişnuiesc să facă performanţă. Deocamdată, lucrurile merg bine, nu mă pot plânge. Până de Crăciun, sperăm să realizăm 42-43 de puncte. Când voi face acest punctaj, voi fi liniştit din perspectiva calificării în play-off“, a declarat Gică Hagi.

Bănel Nicoliţă - „Nu ne gândim acum la titlu, e prea departe“

„Se întâmplă să avem şi meciuri mai puţin bune. Adversarul ne-a surprins cu un presing avansat, nelăsându-ne să pasăm. E posibil să nu avem maturitatea să ţinem de rezultat atunci când suntem în avantaj. Pe un teren sintetic, ca cel de la Chiajna, e mai greu de jucat decât pe iarbă“, a declarat mijlocaşul Viitorului Ioan Filip. „Suntem supăraţi că am pierdut din nou două puncte. După o primă repriză mai puţin bună, ne-am revenit în partea secundă şi am condus până spre final. La 2-2, am avut o ocazie mare, dar, până la urmă, e bine că nu am pierdut. Am întâlnit un adversar bun şi motivat. Nu ne gândim acum la titlu, e prea departe. Trebuie să ne pregătim bine şi să luăm fiecare meci în parte. Să ieşim campioni ar fi o bucurie imensă“, a spus şi Bănel Nicoliţă.

Sâmbătă, joacă tot în deplasare

În urma egalului de la Chiajna, FC Viitorul a coborât un loc în clasament, de pe doi pe trei, cu 37 de puncte, având în 20 de meciuri zece victorii, şapte egaluri şi trei înfrângeri. În etapa viitoare, echipa lui Hagi joacă tot în deplasare, cu Poli Timişoara, sâmbătă, 5 decembrie, de la ora 20.30. Formaţia bănăţeană a acumulat 20 de puncte până acum.       
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii