Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:22 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viitorul stadion de la Constanța Ministrul Adrian - Ioan Veștea - „Am trimis către Guvernul României memorandumul de finanțare“

ro

02 Apr, 2024 23:58 1839 Marime text
 
 
Adrian - Ioan Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a menționat, înr-o postare pe Facebook, că, în ce privește noul stadion de la Constanța (care urmează a se construi pe amplasamentul vechii arene „Gheorghe Hagi“, care a fost demolată), a trimis către Guvernul României memorandumul de finanțare, „urmând ca de mâine, după ședința de guvern, construcția stadionului să intre în linie dreaptă“.
  

O națiune care își respectă valorile cu siguranța are în ADN puterea de a progresa și de a se dezvolta.

Proiectul stadionului de la Constanța are o semnificație specială pentru că reprezintă dincolo de un activ sportiv modern și ceea ce națiunea română îi poate oferi marelui nostru Gheorghe Hagi: o arenă modernă unde noile generații, educate și inspirate de acesta, precum și echipa favorită, Farul Constanța, vor depăși realizările Generației de Aur.
 
Astăzi, am trimis către Guvernul României memorandumul de finanțare, urmând ca de mâine, după ședința de guvern, construcția stadionului să intre în linie dreaptă.
 
Îi mulțumesc și căpitanului FC Barcelona, domnului Gică Popescu pentru toate eforturile ca acest proiect să devină realitate. Mult succes, Gheorghe Hagi!, este mesajul ministrului Adrian Ioan Veștea.

 
Acesta a participat, pe 10 iulie 2023, la Constanța, la evenimentul evenimentul intitulat „Arena de 10“, care a marcat startul lucrărilor de demolare a stadionului din strada Primăverii, în locul căruia va fi ridicată o nouă arenă. 
 
Primăria Constanța a invitat la acest eveniment mai multe personalități, locale și naționale, atât din sport (inclusiv Gheorghe Hagi și alte legende ale clubului Farul), cât și din administrație. 
 

Sunt aici pentru un om pe care-l admir, Gheorghe Hagi, cu o carieră extraordinară. Și-a pus viața și talentul în slujba țării. Îi arătăm cât îl prețuim. Momentul de astăzi mă face fericit. Demarăm un proiect prin care să oferim lui Gheorghe Hagi, Farului și Constanței un stadion la nivel internațional, a spus atunci ministrul Adrian Veștea.

Pe site-ul oficial al Companiei Naționale de Investiții SA (CNI), se menționează că obiectivul „Construire stadion Gheorghe Hagi , Str. Primăverii, nr. 2-11, municipiul Constanța“ se află „în procedură de achiziție publică“.
 
Se menționează că datele de pe site despre sălile de sprot polivalente și complexurile sportive sunt actualizate în aprilie 2024.
 

Compania Națională de Investiții S.A., prin subprogramele dedicate din cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social, investește în dezvoltarea infrastructurii sportive de performanță. La acest moment, se află în diverse stadii de implementare, mai multe obiective de investiții care sunt menite să contribuie la dezvoltarea bazelor sportive de performanță de pe teritoriul țării, se arată pe site.

 
Potrivit sursei citate, viitorul stadion de la Constanța are o valoare estimată, conform anunț achiziție publică, de 330,98 milioane lei și o capacitate de 18.190 locuri.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:

 
O nouă licitație organizată de CNI care vizează noul stadion Gheorghe Hagi din Constanța, atacată la CNSC. Ce decizii au fost dictate?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii