Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:13 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încă un protagonist din Dosarul Portul cere despăgubiri!

ro

01 Oct, 2021 00:00 2314 Marime text
  • Cătălin Aurelian Pilcă, fost protagonist, la rândul său, în Dosarul Portul, întregește și el lista persoanelor care au dat statul în judecată.
  • Dosarul său a fost recent înregistrat pe rolul Secției I Civile a Tribunalului Constanța, unde a primit indicativul 7301/118/2021.
  • Pilcă a fost achitat definitiv de acuzațiile aduse de DNA, sentința fiind pronunțată de magistrații Curții Supreme.
 
Statul român este din nou chemat în justiție pentru a răspunde în legătură cu ancheta cunoscută generic drept Dosarul Portul.
 
După achitarea definitivă a acuzaților din dosar, lucrătorii vamali Adrian Milea, Valentin Roșculeț, dar și alții, au cerut despăgubiri pentru prejudiciile pe care le-au suferit din cauza erorilor judiciare comise în cazul lor.
 
Acum, afaceristul Cătălin Aurelian Pilcă, fost protagonist, la rândul său, în Dosarul Portul, întregește și el lista persoanelor care au dat statul în judecată.
 
Dosarul său a fost recent înregistrat pe rolul Secției I Civile a Tribunalului Constanța, unde a primit indicativul 7301/118/2021.
 
Părți în cauză sunt Cătălin Aurelian Pilcă, în calitate de reclamant, și, respectiv, Statul Român prin Ministerul Finanțelor Publice, în calitate de pârât.
 
Obiectul cauzei este reprezentat de „reparare prejudicii erori judiciare“ și, până la acest moment, nu a fost fixată încă prima înfățișare.
 
Amintim, prin Comunicatul nr. 209/VIII/3 din 2 aprilie 2021 al Direcției Naționale Anticorupție se arată că în sarcina lui Cătălin Aurelian Pilcă se reținuseră fapte privind „inițierea sau constituirea unui grup infracțional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, dare de mită, cumpărare de influență și complicitate la infracțiunea de trafic de influență“.
 
Totuși, prin decizia penală nr. 177 din 15.07.2019, Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus achitarea definitivă a sa și a celorlalți acuzați din ancheta DNA.
 
În dosarul civil privind acordarea despăgubirilor de către stat, decizia Tribunalului Constanța, oricare va fi ea, va putea fi atacată la instanța superioară.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Capitalul social al firmei Sea Container Services a fost majorat
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii