Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:49 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

20,14 milioane de euro! Repartizarea profitului din Portul Constanța pe 2022, decisă la Tribunal! Instanța s-a retras pentru deliberări

ro

03 Mar, 2024 17:00 974 Marime text
Portul Constanța
  • Tribunalul Constanța va lua o decizie pe 12 martie 2024.
  • Fondul Proprietatea SA contestă modul în care s-a decis repartizarea unei sume de circa 20,14 milioane de euro din profitul pe anul 2022 din Portul Constanța.
Judecătorii Secției a II-a Civile a Tribunalului s-au retras pentru deliberări în procesul care va stabili repartizarea profitului din Portul Constanța pentru anul 2022, suma vizată depășind 20,14 milioane de euro!
 
Dosarul a fost deschis de Fondul Proprietatea SA, acționarul minoritar al Portului Constanța, care a dat în judecată Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA.
 
Într-un proces separat, judecătorii din Constanța au decis deja, în mod definitiv, că nu se impune suspendarea hotărârii de repartizare a sumei respective, hotărâre contestată de Fondul Proprietatea SA.
 
Acum, însă, judecătorii s-au retras pentru a delibera cu privire la cererea de anulare a hotărârii de repartizare a celor peste 20 de milioane de euro.
 
Dosarul are indicativul 4938/118/2023 și părți în cauză sunt Fondul Proprietatea SA (acționarul minoritar al Portului Constanța), în calitate de reclamant, și, respectiv, CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, în calitate de pârât.
 
Cazul se află pe rolul Secției a II-a Civile a Tribunalului Constanța, fiind, potrivit datelor noastre, în atenția completului prezidat de magistratul Elena Lavinia Crăciun.
 
După analizarea cererilor și probelor din dosar, instanța a anunțat că verdictul va fi pronunțat la data de 12 martie 2024.
 
Decizia Tribunalului va putea fi ulterior atacată la Curtea de Apel Constanța.
 
Amintim, în decembrie 2023, judecătorii au respins în proces proba cu expertiza contabilă solicitată de Fondul Proprietatea SA, instanța apreciind că această probă este „neutilă soluționării cauzei“.
 
Decizia privind respingerea expertizei contabile poate fi atacată odată cu fondul cauzei.
 
Obiectul dosarului este reprezentat de o acțiune în anulare a Hotărârii AGA nr. 4 din 26 mai 2023, fiind vorba despre decizia acționarilor Portului Constanța privind repartizarea profitului companiei portuare realizat în anul 2022.
 
În procesul anterior pentru suspendarea hotărârii, se arată că suma vizată de litigiu se ridică la 100.008.240 de lei, adică peste 20,14 milioane de euro, la cursul actual.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Știri Portul Constanța
Fondul Proprietatea SA merge la Curtea de Apel pentru profitul din port! La mijloc sunt peste 20 de milioane de euro

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii