Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:05 14 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Joi, 15 februarie 2024 Primul termen în apelul dosarului terenurilor din Portul Tomis!

ro

15 Feb, 2024 10:09 1007 Marime text
 
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
  • Amintim că cele trei terenuri din prezenta cauză (în suprafață totală de peste 1000 de metri pătrați) se află în Portul Turistic Tomis, unde în urmă cu aproximativ 20 de ani s-a început ridicarea unui bloc iar proiectul nu s-a mai terminat.
  • Dosarul a fost instrumentat de procurorul șef Andrei Bodean, șeful DNA Constanța.
 
Joi, 15 februarie 2024, la Curtea de Apel Constanța, este programat primul termen în apelul dosarului terenurilor din Portul Tomis, din municipiul Constanța, cauză în care au fost deferiți justiției Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, și Marcela Enache, (fostul secretar general al municipiului, din cadrul Consiliului Local Constanţa)!
 
Ședința de judecată este programată să înceapă după ora 13.00.
 
Potrivit datelor noastre, dosarul se afla în atenția completului de judecată format din judecătoarele Ștefania Pîrlogea și Ioana Bogdan, de la Curtea de Apel Constanța.
 
În complet, Ioana Bogdan i-a luat locul judecătorului Ciprian Coadă, de la Curtea de Apel Constanța, care s-a pensionat.
 
Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, acesta va fi definitivă!
 
Dosarul terenurilor din Portul Tomis a fost soluționat în primă instanță de judecătorul Gabriel Mustaţă, pe când era la Tribunalul Constanța, în prezent magistrat al Curții de Apel Constanța, prin achitarea celor doi inculpați (Decebal Făgădău și Marcela Enache), pe motiv că faptele imputate de procurori nu sunt prevăzute de legea penală.
 
 

Potrivit DNA, în cursul anului 2015, Făgădău Decebal și Enache Marcela „și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de dispozițiile legale în legătură cu vânzarea a 3 terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța“.
 
„Prin aceste demersuri inculpații ar fi produs patrimoniului municipiului Constanța un prejudiciu în valoare de 133.688 euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru cumpărători“, conform DNA.

 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Amintim că cele trei terenuri din prezenta cauză (în suprafață totală de peste 1000 de metri pătrați) se află în Portul Turistic Tomis, unde în urmă cu aproximativ 20 de ani s-a început ridicarea unui bloc iar proiectul nu s-a mai terminat.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorul șef Andrei Bodean, șeful DNA Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
FOTO+VIDEO
Tragedie rutieră la intrare în Ovidiu! O tânără de 17 ani a murit, în aprilie 2021! Începe procesul

 
Petrof Paul, fostul șef al Vămii Constanța Sud Agigea, directorul Vămii București, arestat preventiv!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii