Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:57 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

500.000 de euro! Afaceristul Dragoș Iulian Tudoran se adresează Curții Supreme pentru a primi daune pentru Dosarul Portul

ro

17 Mar, 2024 17:00 693 Marime text
  • Dragoș Iulian Tudoran a solicitat obligarea Statului Român la plata unor daune morale de 500.000 de euro și daune materiale de 500.000 de lei, dar atât Tribunalul Constanța, cât și Curtea de Apel au apreciat că acțiunea sa este prescrisă și au respins-o ca atare.
Omul de afaceri constănțean Dragoș Iulian Tudoran a declarat recurs împotriva deciziei nefavorabile de la Constanța în procesul în care solicită daune de la Statul Român legat de ancheta procurorilor DNA cunoscută drept Dosarul Portul.
 
Cazul a ajuns recent pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justișie, Curtea Supremă a României, instanță care va avea cuvântul final în cauză.
 
În proces, constănțeanul a solicitat obligarea Statului Român la plata unor daune morale de 500.000 de euro și daune materiale de 500.000 de lei, dar atât Tribunalul Constanța, cât și Curtea de Apel au apreciat că acțiunea sa este prescrisă și au respins-o ca atare.
 
Omul de afaceri a fost anchetat și judecat în Dosarul Portul, dar în final a fost achitat definitiv.
 
Dragoș Iulian Tudoran solicită astfel în proces repararea prejudiciilor pe care le-au cauzat erorile judiciare comise în cazul său în urma anchetei Direcției Naționale Anticorupție.
 
Cazul are indicativul 8403/118/2021 și a ajuns recent pe rolul Secției I Civile a Curții Supreme, în prezent cauza aflându-se în procedura de filtru, astfel că primul termen urmează să fie alocat ulterior.
 
Numele lui Dragoș Iulian Tudoran se leagă de compania Dolce Vita Administrare SRL, în trecut afaceristul figurând și în Mermatex SRL Constanța și în Symbiana Administration SRL, din Eforie Nord, ambele firme fiind radiate acum.
 
Decizia pe care o va lua în cauză Înalta Curte de Casație și Justiție va fi definitivă.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Curtea Constituțională a României, sesizată la cererea unui om de afaceri din Constanța
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii