Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:03 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Dacă personalul nu îi scotea de acolo, ardeau ca şobolanii” Incendiu la Palazu Mare. Trei bolnavi, transportaţi cu elicopterul SMURD la Bucureşti

ro

10 Sep, 2014 00:00 1610 Marime text
Salariaţii clinicii de la Palazu ar putea răspunde penal dacă ancheta internă a Spitalului Judeţean stabileşte că nu au izolat pacientul corespunzător
 
Trei pacienţi ai Clinicii de Neuropsihiatrie de la Palazu Mare au ajuns ieri dimineaţă la Urgenţa Spitalului Judeţean din Constanţa cu arsuri de gradele I şi II la nivelul membrelor superioare, ale gâtului, feţei şi căilor respiratorii. Aceasta după ce un incendiu a izbucnit în salonul în care erau cazaţi.
 
Apelul la 112 a sosit în jurul orei 5.15. Cadrele medicale ale clinicii au anunţat că o saltea a luat foc într-unul dintre saloane. Până la sosirea pompierilor, incendiul s-a extins la mobilier şi la tocul uşii, însă a fost stins de personalul medical. „La ora 4.30, infirmierul de serviciu şi asistenta au observat că din salon iese fum. Au intervenit conform procedurilor, au acţionat prompt şi şi-au făcut treaba într-un mod profesionist. Toţi cei trei pacienţi din salon erau sedaţi, iar dacă personalul nu îi scotea de acolo, ardeau ca şobolanii“ a declarat, ieri, în contextul unei conferinţe de presă, managerul Spitalului Judeţean Constanţa, dr. Dănuţ Căpăţînă.
 
Victimele au fost preluate de un echipaj SMURD cu medic, sosit la locul incidentului, şi două echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa. Două ore mai târziu, la solicitarea medicilor Spitalului Judeţean Constanţa, pacienţii care au suferit arsuri au fost transferaţi cu elicopterul SMURD la Clinica de Arşi din Bucureşti. Reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Constanţa spuneau, ieri, că unul dintre pacienţi are arsuri pe 80% din suprafaţa corpului, însă toţi trei sunt într-o situaţie precară de sănătate, pentru că au suferit arsuri ale căilor respiratorii. Tocmai de aceea, ei au fost intubaţi şi trimişi în capitală.
 
Pompierii spun că focul a fost pus intenţionat de unul dintre cei trei pacienţi. O anchetă internă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unitate de care aparţine Clinica de la Palazu Mare, va stabili dacă personalul medical are vreo vină pentru producerea incidentului.
 
Conform managerului Spitalului Judeţean Constanţa, dr. Dănuţ Căpăţînă, pacientul care a provocat incendiul a fost adus de un echipaj al Poliţiei la Urgenţe, luni seara, fiind beat criţă şi violent. Medicii de aici l-au transferat la Palazu, unde a fost imobilizat şi sedat, conform procedurilor medicale care se impun în astfel de cazuri. Medicii spun că bolnavul suferă şi de afecţiuni fizice grave, nu numai psihice.
 
„Diagnosticul stabilit: Agitaţie psihomotorie extremă, cu tulburări de comportament, neoplasm laringian operat, cu traheostornă. A necesitat contenţie fizică, fiind foarte agitat şi i s-a administrat Rivotril şi Dormicum la internare, iar la ora 3.00 un Diazepam. În dimineaţa aceleiaşi zile, în jurul orei 4.30, deşi se afla sub influenţa tratamentului administrat, pacientul a dat foc saltelei pe care dormea, împrejurările urmând a fi stabilite printr-o anchetă administrativă”, spune conducerea Spitalului Judeţean Constanţa.
 
Pe fir au intrat şi poliţiştii, care au deschis un dosar de cercetare penală in rem, adică asupra faptei şi nu asupra unei persoane. Totuşi, salariaţii clinicii de la Palazu Mare ar putea răspunde penal dacă ancheta internă a Spitalului Judeţean stabileşte că nu au izolat pacientul corespunzător.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii