Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:00 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie 53% dintre participanţi cred că ministrul Sănătăţii ar trebui să-şi dea demisia pentru ancheta eşuată în cazul decesului bebeluşilor din Argeş

ro

29 Feb, 2016 00:00 3134 Marime text
 
Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaș-Cadariu, a anunţat, săptămâna trecută, că, împreună cu echipa internaţională de medici, a reușit să identifice cauzele îmbolnăvirii bebeluşilor din judeţul Argeş. Ar fi vorba de o tulpină de E. coli, care însă putea fi descoperită în doar două ore, spun specialiștii, dacă autoritățile se mobilizau și foloseau testul rapid. Însă ancheta autorităţilor a bătut pasul pe loc câteva săptămâni. Nici acum nu se ştie însă sursa contaminării, chiar dacă autorităţile verifică din nou alimentele din judeţul Argeş şi iau la bani mărunţi supermarketurile din zonă. În prezent, 45 de copii sunt internaţi, şase în Bucureşti şi 39 în spitalele din judeţul Argeş. Din păcate, trei bebeluşi din judeţul Argeş, diagnosticaţi cu sindrom hemolitic-uremic, au murit, iar părinţii nu au primit nici acum răspunsuri.
 
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa a lansat, pe data de 22 februarie, un sondaj de opinie cu întrebarea: „Credeţi că ministrul Sănătăţii ar trebui să-şi dea demisia pentru ancheta eşuată în cazul decesului celor trei bebeluşi din Argeş?“


 
La acest sondaj au participat 261 de persoane. Dintre acestea, 53% sunt de părere că ministrul Sănătăţii ar trebui să-şi dea demisia pentru ancheta eşuată în cazul decesului celor trei bebeluşi din Argeş, iar 47% au răspuns negativ la întrebarea sondajului.
 
„Da! Trebuie să-şi dea demisia. Motivul: prostia se plăteşte şi prostia nu este o scuză. Ca să dresezi nişte animale, foloseşti biciul. El a avut acest bici în mână şi nu l-a folosit, aşa că a fost halit la micul dejun de aceste «animale» incompetente din sistem. Trebuia din prima zi să pună biciul pe toţi cei din minister şi pe toţi managerii din teritoriu. Trebuia să ceară ajutor de la SRI, un raport de evaluare a caracterelor acestor manageri (să vadă dacă există suspiciuni de corupţie, să vadă cum au ajuns în acele funcţii-cheie, numire politică sau concurs). Despre managerii din Argeş trebuia să ştie din prima zi de mandat cât de competenţi sunt. Oricum, se citeşte pe faţa lui că este dezinteresat. Dacă voia să schimbe ceva în acest sistem, cred că avea tot sprijinul lui Cioloş, dar n-a vrut. Are aceeaşi mentalitate ca cei din sistem. De ce muncim la stat? Ca să stăm!“, a comentat Citizen X.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii